FC Tempo Praha

U12: Turnaj ve Zbuzanech

20.1.2020 13:03   Eduard Binko  

Dva tempácké týmy braly druhé a třetí místo.

Turnaje se účastnilo bohužel jen 5 týmů (z toho 2 naše) a hrálo se i v našem ročníku 5+1 vyloženě na minihřišti pro naši kategorii. Klukům vyloženě chvíli trvalo, než si zvykli hrát trochu odlišně než jsou zvyklí z velké 7+1 hry, ale po úvodním oklepání už náš styl hry byl patrný a kvalita byla vidět.

První náš tým v zahajovacím zápase přes enormní snahu remizoval 3:3, což tak nějak předpovědělo jejich průběh turnaje. Finální řešení bylo mnohdy zbytečně zbrklé, kluci až moc chtěli a chyběl jim klid. Navíc byli náchylní k jednoduchým chybám v rozehrávce, takže si v podstatě svojí přehnanou snahou spíše škodili a dostávali laciné góly. Následoval vzájemný zápas, který nakonec vyhráli, což nás paradoxně stálo výhru v turnaji, ale o tom později. V předposledním zápase rozdrtili nejslabšího soupeře a na závěr hráli s nejsilnější Plzní a prohráli poté, co se nechali psychicky nalomit několika řekněme spornými rozhodnutími rozhodčího a následně svou vlastní nepozorností dostali lekci a na výsledek jasně prohráli. Plzeň hrála nepohledný silový fotbal na hraně faulu (mnohdy za) a dokonce v některých okamžicích tahala čas (nevím jestli turnaj ve Zbuzanech je správné místo na takové praktiky, ale co už...). Nakonec tedy třetí místo čistě z vlastní viny, protože kvalitou byli v turnaji nejlepší.

Druhý tým začal s nejslabším týmem turnaje, což se paradoxně ukázalo jako rozhodující, protože Liteň byla konkurenceschopná právě jen půlku prvního zápasu, pak už schytávala debakl za debaklem, protože jejich hráči byli až znechuceni průběhem (pochopitelně). Následovala porážka ve vzájemném zápase, kdy do brány šel dobrovolně Hugo, aby si Nicolas zahrál v poli a přes snahu bylo poznat, že nechytá pravidelně. :) V předposledním zápase kontrolovaná výhra nad SOA a pak vyvrcholení turnaje proti Plzni. Tento zápas se hrál hned potom, co nás první tým prohrál s Plzní ve zmíněném emotivním utkání a atmosféra se tedy dala v tu chvíli krájet. Kluci bojovali, nenechali se strhnout emocemi naštěstí a ač v zápase nedali penaltu, nakonec Hugo vystřelil výhru v poslední minutě 3:2, kluci i všichni fanoušci si mysleli, že tímto vyhráli celý turnaj... Bohužel konec nebyl úplně nejlepší, protože na turnaji ve Zbuzanech rozhoduje skóre jako druhé v pořadí a tudíž při rovnosti bodů byla první nakonec Plzeň, kterou kluci takto dramaticky porazili, protože jsme ve vzájemném zápase nehráli úplně na výsledek a Plzeň dokázala nastřílet Litni o několik branek víc. Po konci turnaje jsme tedy kluky museli ujistit, že si z umístění nemají dělat takovou hlavu, když o příčce rozhodne jak moc rozdrtí nejhoršího a ne to, že porazili následného vítěze.

Osobně tedy ač se jednalo o takový miniturnaj, tak jsem za něj hrozně rád nakonec, protože zejména emočně to byla velká lekce pro všechny.