FC Tempo Praha

U12: Jasná výhra nad Příbramí

20.1.2020 14:19   Antonín Plachý  

Tempáci byli lepší ve všech směrech.

Kluci, ačkoliv nejsou evidentně ještě po prázdninách úplně rozjetí, tak si poradili s Příbramí ve všech směrech a vyhráli 11:4.

Ne tak dobře už si poradili s tím, co se učíme, auty stále nejsme schopni hodit k noze a lovíme to většinou na prsou. Často nám trvá příprava na střelu příliš dlouho, kdy se kluci uspokojí, že jsou vlastně sami a někdo je doběhne. Nabíhání do lepších pozic stále ještě trvá dlouho, a tak někdy nejde bezpečně či výhodně přihrát. No a "proběhnutí" soubojem, kdy se necháme vylákat směrem k lajně či soupeřově brance a úplně uvolníme cestu k naší brance, je také ještě vidět zbytečně často.

Naopak se docela dařilo usměrňovat střely, byť jich spousta letěla kousek vedle, neztrácet moc míč v soubojích jeden na jednoho, vcelku dobře se přesouvat stranově i mezi brankami jako kompaktní blok, včetně vysokého postavení brankářů.
Bylo toho samozřejmě ještě více na obě strany, ale tohle byly asi ty nejviditelnější věci.

První dvě třetiny kluci hráli vcelku soustředěně, a když vstupovali za stavu 8:1 do poslední části, tak tu soustředěnost ztratili a najednou museli dohánět dvoubrankové manko, což nakonec zvládli a poslední třetina skončila 3:3 a vlastně jediná byla vyrovnaná herně. Na Příbrami je nutné ocenit, že se snažili hrát fotbal a někteří jejich hráči jsou na vysoké individuální úrovni.

Kluky budeme stále učit dovednosti, ale i to, že žádnému soupeři se nesmí polevit, protože i horší soupeř se může na něčem chytit.

O víkendu nás čekají dva těžcí soupeři. Plzeň je tradičně dobrá a Ďáblice mají ročník 2008 velmi povedený, zejména když ho doplní nějakou 07. Tak snad už se kluci po Vánocích rozjedou naplno.

Zápasy:

FC Tempo Praha - 1.FK Příbram 11:4 (:)