FC Tempo Praha

U12: Kvalitní příprava v Plzni

25.1.2020 22:22   Antonín Plachý  

Tempáci přes prohru 4:8 herně rozhodně nepropadli.

V Plzni dobrý zápas z obou stran. Hugo onemocněl před odjezdem, Rampik po nešťastném nakopnutí po pár minutách a Domis zhruba v půlce zápasu. V tomhle ohledu se to moc nepovedlo. Herně to ale bylo dobré, i když samozřejmě se spoustou chyb. Stále potřebujeme vyvažovat ten poměr, kdy máme střílet rychle, ale přitom ne zbrkle a ještě k tomu se snažit zamířit. To je věc, která dlouhodobě chybí celému českému fotbalu. Na tom zkrátka budeme makat.

S Plzní jsme hráli vcelku vyrovnaně, kromě dvaceti minut ve druhé části, kde se jim povedlo vstřelit tři branky a my jsme z našich šancí skórovat nedokázali. Tam nám chybělo právě trochu rychlejší provedení. První třetinu naopak stále dotahovala Plzeň naše vedení a škoda, že se jim to našimi dvěma nedůslednostmi povedlo. Tady je naše hlavní práce v tom, aby se kluci naučili držet pozornost a nevypínat, protože před naší brankou to pak znamená nebezpečí, byť tu pozornost neudržel útočník 40 metrů od branky. No a kluky pomalu učíme více spolupracovat, zejména v nabídce pro míč, aby byla rychlejší a výraznější. Poslední třetina se zase více srovnala , ale nedokázali jsme ze šancí dát gól, kdežto Plzeň ano. Vcelku se ani nedá říci, že by se nějak zásadněji projevilo, že Plzeňských bylo mnohem více, což při souběžné hře na dvou hřištích 7+1 a 4+1 bylo mnohem náročnější pro nás. Kluci to ale zvládli dobře, i když jsme o dva kluky přišli a do třetí třetiny šel ještě Bert zkusit svou kvalitu za U13.

Bohužel utkání s Ďáblicemi se nekonalo, protože soupeř nedorazil, tak si kluci zahráli proti sobě, a měli tak aspoň odmakaný zápas.

Zápasy:

FC Viktoria Plzeň - FC Tempo Praha 8:4 (:)