FC Tempo Praha

U17: Zbytečně vyostřený zápas

22.2.2020 22:26   Richard Valoušek  

Utkání se Žižkovem se z obavy ze zranění dalších hráčů raději nedohrálo.

Po půl roce jsme se utkali se soupeřem, který nás v létě přejel a dal nám sedmičku, když jsme například inkasovali hned v 1. minutě. Nyní ale úvod zápasu patřil nám, rychle jsme kombinovali a často se dostávali do blízkosti branky soupeře. Šance jsme ale zakončovali pomalu, obránci nám tak střely stačili blokovat. Když už střela prošla, byla nepřesná nebo nás vychytal brankář.

Místo toho na druhé straně nepozorný pomezní z našich řad přehlédl čtyřmetrový ofsajd (nesledoval hru) a prohrávali jsme. Hned z protiútoku přišlo parádní vyrovnání po voleji Šmerdy. Do poločasu jsme mohli skóre otočit, ale naše šance byly opět nevyužity.

Do druhého poločasu jsme prostřídali a úvod nezachytili. Do 60. minuty tak měla Viktorka více ze hry. V této fázi jsme inkasovali dva góly, oba však byly naprosto z našich nesmyslů. Nejdříve náš obránce hlídal míč směřující do autu, kam ale nedojel, soupeř ho oběhl a nahrál před prázdnou branku dezorientované obrany a prohrávali jsme. Za pár minut se pro změnu nechal o míč obrat náš brankář a bylo to 1:3.

Vážím si toho, že kluky ani tyto dva "vlastňáky" nezlomily a Šmerda po pěkné akci snížil na 2:3. Rázem tato část zápasu patřila nám, byli jsme opět při chuti, často na míči, a to se hostům nelíbilo. Na řadu tak přišly ostré zákroky. Mladý rozhodčí byl bohužel až moc benevolentní, a tak se hra přiostřovala.

Poslední okamžik zápasu nastal v 75. minutě, kdy frustrovaný stoper hostů zajel do kolene Linga. Ze střídačky bylo slyšet hlasité prasknutí. Neudržel jsem se a hráči hostů od plic vynadal. Následně jsem požádal rozhodčího o ukončení zápasu. Atmosféra byla více jak vypjatá, naši rodiče nadávali jejich trenérům a my neměli chuť pokračovat. Já osobně jsem se zachoval hodně za hranou, pustil se slovně do jejich faulujícího hráče a celkově situaci neunesl, za což jsem se následně omluvil i klukům v kabině. Ti se však za mě postavili a řekli, že to bylo správně a na místě. To si úplně nemyslím, ale možná i tohle kabinu stmelí. Kluci bojovali a nedali soupeři nic zadarmo. Na rozdíl od Žižkova jsme hráli tvrdě, ale fér, a toho si cením na klucích nejvíce. S tímto přístupem budeme na jaře silní! Jsme tým!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Viktoria Žižkov 2:3 (1:1)