FC Tempo Praha

U19: Zasloužená prohra v Jablonci

10.3.2020 21:17   Filip Šmídek  

Zápas se hrál tvrdě, někdy až za hranicí únosnosti.

V neděli ráno jsme vyrazili na sever Čech, kde jsme sehráli první jarní kolo s Jabloncem. Zápas ovlivnila hned první minuta, kdy jsme dostali laciný gól na 1:0. V další fázi hry se hrálo hlavně mezi vápny, kdy oba týmy čekaly na chybu soupeře. Kdykoliv jsme využili chyby Jablonce, tak nás soupeř zastavil nevybíravým zákrokem. Naopak ve 38. minutě přišla naše chyba ve středu hřiště, kterou domácí rychlou akcí potrestali - 2:0. Nutno podotknout, že gól padl po ofsajdu, kdy prakticky není jednodušší situace na posouzení, bohužel paní rozhodčí to neviděla. Hlavní rozhodčí pískal velmi dobře.

Druhá půle se odehrála hodně takticky, domácí si vytvořili tři zajímavé šance, jednu výborným zákrokem vychytal Pešek, další dvě soupeř špatně vyřešil. My jsme si v závěru vytvořili mírný tlak, ale bez nějaké vyloženější šance.

Nehrál se vůbec pohledný fotbal, ba naopak, hodně nakopávání, souboje a až moc často příliš tvrdě. Domácí spoléhali na výborné útočné duo (oba hráči pod smlouvou), které nám dělalo po celý zápas problémy, na druhou stranu musím pochválit celou obranu, jak se s tím porvala, Hlavně pro Maryho to musela být obrovská zkouška, kterou zvládnul velmi slušně.

Pro mě vrchol je, že po zápase jdu před lavičku domácích a po několikavteřinovém čekání mi ani jeden trenér nepřišel podat ruku. Přesto musím Jablonec pochválit, ukázal nám, jak se hraje dospělý fotbal, využil našich chyb a naopak nás prakticky k ničemu nepustil. Domácí vyhráli zaslouženě.

Zápasy:

FK Jablonec - FC Tempo Praha 2:0 (2:0)