FC Tempo Praha

U17: Hra lepší než výsledek

14.3.2020 19:08   Richard Valoušek  

Tempáci prohráli v Jablonci 1:4.

Až do posledních minut zápasu jsme věřili, že jsme schopni si z Jablonce odvézt bodový zisk. Jaká to změna oproti letním utkáním, kdy nám Severočeši nasázeli celkem 11 branek a my odešli dvakrát zaslouženě poraženi.

Tentokrát jsme však byli po celý zápas nebezpečnějším mužstvem a nebýt naší nepřesné koncovky, s prázdnou bychom neodjeli. Pět čistých nájezdů na branku jsme přetavili v jeden pokutový kop, jinak nás vychytal famózní domácí brankář. To rozhodlo! Naopak my chybovali v obraně, absence tří stoperů se projevila, a do toho jsme dvakrát neuhlídali centrovaný míč. Zvlášť ten z rohového kopu doletěl až do malého vápna. Takové situace musíme řešit lépe, právě takové rozhodují vyrovnaná utkání, jako bylo to v Jablonci.

Jablonec nám dal branku z penalty, z centru, z rohu a po brejku v závěrečných minutách. Po každém inkasovaném gólu byli domácí na koni a my se těžce zvedali z útlumu. Vždy jsme to ale dokázali a já upřímně až do čtvrté branky soupeře věřil, že jsme schopni výsledek otočit.

Herně jsme totiž na domácí měli, a to je, věřím, pro kluky největší zadostiučinění. Zápas v Jablonci, s elitním českým klubem ročníku 2003, ukázal, že při maximální píli v tréninkovém procesu, může přijít celkem rychle výrazné herní zlepšení.

Nyní nás čeká povinná pauza, je potřeba udržet připravené tělo na další zátěž a na hřiště se pak vrátit v plné parádě. Těším se na to, těším se na kluky a na možnost nejen se elitním českým klubům herně vyrovnat, ale začít je porážet. Tenhle tým na to totiž rozhodně má!

Zápasy:

FK Jablonec - FC Tempo Praha 4:1 (2:1)