FC Tempo Praha

U17: Remíza na Vyšehradě

23.5.2020 19:21   Richard Valoušek  

Tempáci se staršího soupeře nelekli a v první přípravě po dlouhé pauze s ním remizovali 3:3.

Po dvou modelových zápasech s naší U19 jsme vyjeli k prvnímu přípravnému zápasu po koronavirové pauze na Vyšehrad. Náš nově složený tým z ročníku 2004 a 2005 se utkal se soupeřem o dva roky starším a odehrál s ním vyrovnanou partii.

Utkání z mého pohledu perfektně splnilo účel, soupeř hrál velmi důrazně. Když některý z našich hráčů přidržoval míč až příliš dlouho, dostal to pocítit. Domácí nám díky své fyzické převaze nedali ani metr na hřišti lacino a na to museli kluci reagovat. Jednou to zkusili 1 na 1, jindy volili kolotoč přihrávek, jindy křižný míč za obranu.

Psychicky nám pomohla rychlá branka Mikeše, který precizně obstřelil brankáře a zamířil přesně k zadní tyči. Když se nám podařilo na relativně tvrdé umělce uklidnit hru, dát míč na zem, bylo se na co dívat. Technicky na nás soupeř nestačil, to jsme čekali, ale fyzická síla byla pro změnu na jeho straně.

Právě odvaha podstupovat tvrdé a náročné souboje bude motivací hrát podobné zápasy se staršími. Kluci si navíc uvědomí, že je zkrátka občas dobré na půlce dát míč od nohy, než přes ně dostat a získat tak místo výhody přechodu do útoku jen nic neřešící faul na půlce a k tomu bolavé šrámy do dalších minut.

Je skvělé, že kluci umí přejít 1 na 1 nebo dokonce 1 na 2 a podporovat je v tom budeme i dále, ale je potřeba pracovat se změnou herního stylu i během zápasu. Na to jsme apelovali, a to se klukům postupem času dařilo. Vhodně načasovat presink, správně odhadnout, kdy jít do brejku, kdy míč podržet, kdy odvážně přejít přes soupeře a kdy ho vykombinovat.

Kluci ročníku 2005, kteří doplnili ty o rok starší, jsou velmi inteligentní fotbalisté, naše pokyny rychle zapracovávají a pokud budou pokračovat všichni s podobným nadšením, bude radost se společně zlepšovat.

Zápasy:

FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 3:3 (1:2)