FC Tempo Praha

U17: Na Dukle kousek od překvapení

7.6.2020 22:11   Richard Valoušek  

Tempáci vedli se starším soupeřem ještě v 82. minutě 2:1. Vedení neudrželi, ale zanechali skvělý dojem.

Vesměs o rok starší soupeř jednoho z nejlepších pražských klubů byl pro naše kluky velkou výzvou. Těžko říct, jak by se duel vyvíjel, kdybychom proměnili dva sólové úniky chvíli před poločasem.

Stejně aktivně jako jsme zakončili první poločas, jsme začali ten druhý. Bohužel paradoxně udeřil soupeř a prohrávali jsme. To kluky ale nabudilo a po pár minutách byl výsledek otočen v náš prospěch po pěkných dvou akcích, kdy jsme míč vždy uklízeli do prázdné branky.

Vedení 2:1 nám vydrželo až do 82. minuty. Závěr zápasu ale ukázal, jakou výhodou pro domácí bude prostřídání celé jedenáctky o poločase. Zatímco nám síly docházely, vyspělý soupeř dokázal třikrát udeřit. Nemá smysl tu rozebírat jednotlivé inkasované branky, chyby se staly a stávat se budou, společně budeme pracovat na tom, abychom se z nich co nejvíce poučili a ideálně se stejné chyby neopakovaly.

Nebuďme naivní, objeví se další chyby, ale takový je fotbal. Úkol nás všech bude, abychom se z nich učili posouvat vpřed. Osobně mám velkou radost, že nám Dukla nedala ani jednu branku po akci, kdy by nás vykombinovala či nás přehrála. Naopak jsme góly dostali buď z centru nebo dlouhého míče. Ve vzduchu byla síla soupeře větší. Po zemi bylo hřiště naše, což dokazují i dvě parádní branky, kdy jsme míč doslova zavezli do brány.

I přes výsledek si všichni, co do zápasu naskočili, zaslouží slova chvály. Nesmíme však usnout na vavřínech, naopak pracovat ještě více a každý takový výkon brát jako výzvu do těch dalších. Protože stejně jako vy, i já chci, aby tenhle tým rostl a neuspokojil se.

Zápasy:

FK Dukla Praha - FC Tempo Praha 4:2 (0:0)