FC Tempo Praha

U19: Krutá prohra s Jabloncem

24.8.2020 12:41   Filip Šmídek  

Za stavu 0:0 Tempo neproměnilo penaltu.

Hned na začátku si soupeř vypracoval po rohu dobrou šanci, ale přestřelil. Poté Jablonec vyklidil pole a na hřišti jsme byli jen my. Nejdříve Pytlíček vybídli Linga, ale ten byl nepřesný. O minutu později Pytlíček pláchnul obraně a zastavili ho až ve vápně. Bohužel penaltu jsme neproměnili. I nadále jsme byli lepším týmem a vytvářeli si nebezpečné situace, ale byli jsme nepřesní a nebo nás vychytal brankář Jablonce. Po půlhodině hry se z ojedinělého brejku dostali hosté do vedení, kdy jsme špatně pohlídali zpětnou přihrávku - 0:1. Do poločasu jsme si vytvořili ještě dvě tutovky. V jedné Marešovu hlavičku reflexivně vytáhl brankář Jablonce, ve druhé jsme se ocitli sami před brankářem a postrádali jsme dostatečný klid.

Druhý poločas jsme měli zajímavou situaci, ale bohužel slabou střelu brankář v klidu chytil. A přišel trest, kdy centr ze strany jsme si srazili do brány - 0:2. V dalších minutách se hrálo hlavně o střed pole, kdy Jablonečtí už byli o něco nebezpečnější a kvalitnější na míči než my. Přesto deset minut před koncem jsme šli do přečíslení 3 na 2, situaci jsme celkem dobře vyřešili, ale Pytlíčkova hlavička skončila těsně nad břevnem. V posledních minutách jsme hru otevřeli a Jablonec ze dvou brejků zvýšil na konečných 0:4.

To, co nás trápilo většinu přípravy, tak nás postihlo hned v prvním mistráku. První poločas jsme odehráli velmi dobře, ale bohužel ani z těch největších šancí jsme nedali branku a naopak soupeř vytěžil z minima maximum. Druhý poločas moc fotbalové krásy nenabídl, hrálo se hlavně o střed pole a ten už oproti první půli získával soupeř. Přesto jsme mohli jít deset minut před koncem na kontakt, ale dnes nám prostě nebylo přáno. Když v takovém zápase promarníte tolik šancí, tak kvalitní tým jako Jablonec vás prostě potrestá, soupeři gratuluji k zasloužené výhře.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 0:4 (0:1)