FC Tempo Praha

U17: Parádní otočka proti Jablonci

24.8.2020 13:37   Richard Valoušek  

Tempáci prohrávali o dvě branky, ale Jablonec nakonec zdolali 4:3.

Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, což se povedlo a rychle jsme vedli. Pak jsme nastřelili tyč z trestňáku a měli další šance. Bohužel to tam už nespadlo a soupeř začal trestat. Dva míče za naši obranu, malá komunikace mezi stopery a brankářem a bylo to 1:2. Za pár minut po další chybě 1:3. Nutno dodat, že góly dal za Jablonec jeden hráč, který byl urostlý, fotbalový, zkrátka někde jinde.

Pak se nám zranil stoper Nguyen, naskočil Bárta a ráz zápase se začal obracet paradoxně v náš prospěch. I přes tři rychle inkasované góly jsme se zvedli a do poločasu srovnali. V tu chvíli byl na ručník zase Jablonec.

O poločase jsme udělali jedno střídání a zkusili hru rychleji dostávat na podhrotové hráče, protože střed jinak Jablonec velmi dobře napadal a zahušťoval. Navíc jsme chtěli větší rotaci od křídel, aby právě oni si chodili pro míče na střed a byli v podstatě podhroťáky. To se dařilo, především Veselý byl skvělý v nabídce i na míči a právě on připravil finálku pro Muziće, který šel sám a kličkou brankáři spustil naši euforii. Měli jsme ještě dvě velké šance, ale nedali jsme a mohli být potrestáni.

V závěru nás hosté mačkali, presovali, nenechali ani centimetr prostoru. V těchto fázích se předvedl skvěle Honza Chochola, náhradní brankář, který se stal nakonec naším trumfem.

Tři body zůstaly na Tempu, radost to byla veliká a zasloužená. Kluci dřeli jako tým a dostali se ze stavu 1:3 na 4:3. Věřím, že je to povzbudí do další práce, protože soupeř byl defacto o rok starší, přesto ho dokázali přehrávat. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 4:3 (3:3)