FC Tempo Praha

U13: Dominantní výkon se Slavií

1.9.2020 20:21   Antonín Plachý  

Tempáci porazili vršovického soupeře 5:3.

Zápas se Slavií byl už pro kluky mnohem klidnější, než to bývalo. Dřívější respekt ze "jména klubu" se teď neukazoval a kluci od počátku utkání ukazovali, že jsou dominantním týmem. Ne že by Slavia nezlobila, zejména z brejků, ale poměr šancí byl tak 4:1. Vytvářeli jsme si tedy dostatek šancí a první třetinu jsme neproměňovali nic. Opakovaně nás trápilo udržení klidu v klíčových situacích, kde se učíme vzít si první dotek pro sebe a druhým přesně přihrávat či střílet. Kluci se snaží hrát z první a to často nevychází. Je to nejtěžší disciplína a i profesionální hráči často klid neudrží. Nechceme hru zpomalit, ale učíme se držet klid a přesnost.


FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 5:3 FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 5:3
Dostali jsme se do vedení, které jsme drželi nepřetržitě, přesto se po našich dvou chybách rozehry do středu Slavia dostala až na rozdíl jediného gólu. Pro nás hrozně důležitý okamžik, kdy se z dominantního vedení, které bylo spíše o tom, kdy se povede vstřelit další gól, najednou stala strachová pětiminutovka, kdy se nepovedly dvě přihrávky, nebyl důraz ve dvou soubojích a Slávisté přidali na energii, kterou jim jednogólový rozdíl nalil.

Nicméně pak situaci opět uklidnil Maty, který ukázal a to především sám sobě, že když jde do souboje důrazně, nevypustí ho při náznaku srážky se soupeřem a dohraje do konce, tak bude odměněn gólem.

Za zmínku ještě stojí opakovaná situace, která by měla být jedním ze základních principů naší hry. Krajní záložník se rozebíhá ze šířky sprintem od postranní čáry směrem k brance v momentě, kdy cítí, že je šance tam dostat od spoluhráčů přihrávku. Takto jsme jeden gól po průnikové přihrávce dali, kdy Frolda vyslal Vítka za obranu a ten se nemýlil. Ještě to tam bylo vidět několikrát, bohužel i v tom horším provedení, kdy si záložník neudělá náběhem výhodnější prostor nebo ho přihrávka zabrzdí. To budeme trénovat více.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Slavia Praha 5:3 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:57)