FC Tempo Praha

U19: Euforii zmrazil přesný trestňák

9.9.2020 10:33   Filip Šmídek  

Utkání s Hradcem skončilo remízou 2:2, v penaltách Tempáci propadli.

Ve třetím kole jsme doma přivítali Hradec Králové.Úvod utkání patřil hostům. Po rychlých akcích po stranách se jednoduše dostávali do vápna, ale buď nás podržel Pešek v bráně nebo situaci vyřešili špatně. Z té nejméně vypadající akce šli Votroci do vedení, kdy jsme byli málo důrazní ve vápně a útočník nás prostřelil - 0:1. Na konci poločasu jsme si vytvořili tři zajímavé šance, ale buď jsme pálili do připravených rukavic brankáře, nebo jsme nepropálili obrannou hradbu.

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:2, pk 2:3 FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:2, pk 2:3
Druhý poločas začal podobně jako první. Hosté nás zmáčkli na naší polovině, ale naštěstí jsme je nepustili do vyloženější šance. Poté jsme začali hrát více my, ale se šancemi na obou stranách to bylo mrtvé. Až v závěru jsme začali být nebezpeční, v dobré šanci se objevil Pytlíček, ale jeho střelu protečovali obránci na roh. Deset minut před koncem, po hezkém centru na zadní tyč, se tam objevil osamocený Novák, jeho střelu gólman vyrazil k Rakušanovi, jeho střelu zblokovala domácí obrana ke Šmerdovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 1:1. O sedm minut později si odražený balon našel za vápnem Mikuda a jeho střela se zastavila až v síti - 2:1. Obrovskou euforii zmrazil o minutu později hostují hráč, když se trefil krásně z přímáku přes zeď - 2:2. V závěru měli hosté ještě standardku, ale tu jsme ubránili a šlo se na penalty. První tři pokusy jsme nedali, a tak jsme nemohli myslet na plusový bodík.

Velmi kvalitní soupeř na míči, s dobrým pohybem a rotacemi ve středu hřiště, nám dělal velkou část poločasu problém. Po inkasovaném gólu jsme se trochu zformovali a začali být aktivnější. V závěru poločasu jsme si vypracovali tři šance, ale nevyužity. Druhý poločas začal podobně, soupeř nás zatlačil, v předfinální fázi už ale neměl takovou kvalitu jako v poločasu prvním. Od šedesáté minuty jsme soupeři vnutili naši hru, získávali jsme střed hřiště a daleko více hráli po krajích. Přesto jsme si šance vytvořili až na konci zápasu. Když takto těžký zápas otočíme, tak bychom si neměli nechat dát tak laciný gól. Je to škoda, z obou domácích zápasů jsme měli vytěžit více bodů.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:2 (0:1), pen. 2:3

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:47)