FC Tempo Praha

U19: Bojovný zápas s Teplicemi

14.9.2020 21:27   Filip Šmídek  

Tempáci favorita na postup dlouho trápili, ale nakonec mu podlehli 0:2.

V dalším kole jsme přivítali doma jednoho z aspirantů na postup FK Teplice. Úvod utkání patřil hostům, kteří se jednoduše a rychle dostávali do křídelních prostorů, kde byli nebezpeční. To nám jako varování nestačilo, a tak při naší standardce jsme špatně pohlídali odražený míč a soupeř z brejku šel do vedení 0:1. Poté se odehrával na hřišti boj o každý metr. V této fázi hry jsme měli trochu navrch, když jsme si vypracovali tři dobré šance. V prvních dvou se objevil Šmerda, ale bohužel první střelu mu zablokoval obránce, ve druhé šanci se objevil osamocený před brankářem, jeho střelu ale gólman vykopl a následně chytil. V té největší jsme opět neproměnili penaltu. O chvíli později měli velkou šanci i tepličtí po rohu, kdy hlavičkovali nad branku Peška.

Druhý poločas byli aktivnější hosté, vytvořili si několik slibných šancí. Dvakrát nás podržel Pešek a jednou trefili tyč. My jsme toho ve druhé půli moc neměli. Slibně vypadající situace, kdy jsme chodili do přečíslení, jsme řešili zbrkle a nepřesně. Asi deset minut před koncem pálil kousek vedle Kuba Havlíček. V závěru z brejku nás potrestal po individuální akci Hural a rozhodl - 0:2.

Dnes se hrál hodně bojovný zápas, který moc fotbalové krásy nenabídl. Celkem slušně pracovaly obrany obou mužstev a čekalo se na chyby. Tu první soupeř potrestal a dostal se do výhody. Po chybách se do přečíslování dostávaly oba týmy, ale v předfinální fázi byli klidnější a kvalitnější hosté. Proto si odvezli tři body zaslouženě.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 0:2 (0:1)