FC Tempo Praha

U12: V Teplicích blízko výhře

15.9.2020 11:37   Petr Suchan  

Kvalitní soupeř zápas nakonec otočil až v posledních deseti minutách.

Čekal nás, dle očekávání, nejtěžší soupeř skupiny. Což se nakonec potvrdilo. Tentokrát jsme začali výborně, agresivně na polovině hřiště a soupeře jsme zaskočili. Již po dvaceti minutách jsme vedli 1:4. Pak jsme z pochopitelných důvodů ubrali plyn. Není možné hrát ve vysokém tempu celý zápas. Teplice postupně pomalu ale jistě začaly přebírat aktivitu. Soupeř byl dominantnější na míči a nechal nás běhat bez balónu, až nakonec snížil na rozdíl jedné branky na 3:4.

Druhá třetina byla hodně o taktice. Soupeř hrál, my se výborně posouvali v těžišti a zavírali cestu k naší bráně. Čekali jsme na brejkové situace. Jednu jsme využili a spoustu jsme jich nedotáhli. Nutno přiznat, že jsme si až příliš pomáhali dlouhým nákopem. Což asi není cesta, kterou chceme jít....

Taktický boj probíhal až do 80.minuty. Deset minut před koncem jsme vedli 5:6 a měli několik slibných situacích k dalším gólům. Bohužel soupeř trpělivou hrou nakonec prolomil náš blok a devět minut před koncem zápasu srovnal na 6:6.
Únava už byla veliká a i když kluci moc chtěli a měli možnost strhnout vítězství na naši stranu, byl to nakonec soupeř, kdo tečovanou, ukrytou střelou zpoza vápna otočil zápas. Vrhli jsme se za vyrovnáním a otevřeli obranu. Nepovedlo se a soupeř trestal dalšími dvěma góly v závěru.

Dnes jsme odevzdali maximum, na co v současnosti asi máme. Kluci zaslouží uznání za předvedený výkon. Soupeř vyhrál zaslouženě. Byl více v držení míče. Nedal penaltu a krom prvních dvaceti minut byl důraznější v soubojích. 
My se musíme zaměřit na práci s balónem, důrazu, neprobíhání soubojů a lepšímu nastavení těla před prvním dotykem. Potom můžeme takovéto zápasy vyhrát. Pozitivem je, že s největšími favority skupiny saháme po vítězství.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 9:6 (3:4)