FC Tempo Praha

U13: Vítězství v Teplicích

16.9.2020 9:14   Antonín Plachý  

Velmi kvalitní zápas z obou stran, ve kterém byli Tempáci o kousek šťastnější.

Utkání v Teplicích bylo od prvních minut v nejvyšších obrátkách a na klucích bylo vidět, jak opravdu tentokrát spolupracují i jako tým. Dokonce probíhala komunikace od některých hráčů, co se týká obsazování a přebírání soupeře, což je super. Tohle kluky učíme a je krásný pocit, když to ukážou. V utkání bylo vidět, že je tady snaha obou týmů hrát kombinačně i individuálně, odvážně nakrátko vzadu i rychle dopředu. Vlastně to bylo ve všech směrech vyvážené. Oba brankáři byli v tomto směru na vysokém standardu. Záložníci rychle přepínali do útoku i obrany a v tom bych řekl, že jsme byli i malinko lepší. Ale je to spíš pocit, protože utkání bylo velmi vyrovnané.

Zase se ukázal gólový čuch Davida a samozřejmě i Domise a krom toho, že všichni hráli opravdu dobře, tak náš výkon dokumentoval Hugo, který byl v osobních soubojích neporazitelný, až ho přivádělo k šílenství, když dvakrát proletěl soubojem a při sprintu zpět si od plic vynadal. Utkání bylo velmi bojovné, k čemuž přispěl i terén, který byl extrémně podmáčený. Na druhou stranu kluci ukázali díky tomu i velkou pozornost v situacích, kdy se míč zastavil nebo naopak klouzal po vodě. Jediný zásadní moment nepozornosti byl při gólu z rohu na 3:2, kdy jsme nechali dva hráče neobsazené a jeden dal gól hlavou. Toto obsazování jsme nijak zvlášť netrénovali, takže to nebereme jako úplnou chybu kluků, ale je jasné, že se tomu budeme muset pověnovat, protože týmů, které většinu rohů kopnou před branku, je mnoho.

Velmi dobře zápas zvládl i rozhodčí, který předvedl i skvělý výchovný moment, nenechal se nachytat na různá upadnutí a hru nechal plynout. S klukama jsme rozebírali, jak dovedli k tomuto utkání přistoupit a jak důležité a výhodné je to takto nastavit vždy.

Zápasy:

FK Teplice - FC Tempo Praha 2:3 (1:1)