FC Tempo Praha

U19: První výhra přišla v Hradci

5.10.2020 21:39   Filip Šmídek  

Tempáci porazili domácí Slavii vysoko 4:0.

V sedmém kole jsme zajížděli na půdu Slavie Hradec Králové. I když hrál poslední s předposledním, tak to ze začátku nebylo vůbec vidět. Začali jsme velmi dobře a  Šmerdovu hlavičku ještě brankář chytil. O dvě minuty později Kuba Havlíček vybojoval míč ve středu hřiště, posunul ho Šmerdovi, který přihrál do samostatného nájezdu Lingovi a ten nás poslal do vedení - 0:1. Do 25. minuty jsme si vypracovali dalších sedm obrovských šancí, ale proměnili jsme bohužel jen jednu. To když si vyměnili role Ling se Šmerdou a druhý jmenovaný nám dal dvoubrankové vedení. Zbytek poločasu jsme hráli pomalu, složitě a se zbytečnými ztrátami, které soupeř mohl potrestat. Ale ani jednu ze dvou šancí neproměnil.

Začátek druhého poločasu začali lépe domácí a po akci ze strany nastřelili břevno. To naštěstí byla jejich jediná šance ve druhém poločase. Po hodině hry se nejlépe ve vápně zorientoval Ling a svým druhým gólem nám dal potřebný klid - 0:3. Do konce zápasu jsme si vytvořili další šance, z nichž se ujala pouze jedna, střelu Kuby Havlíčka ztečoval do brány Mareš - 0:4.

Kluky chválím za přístup a vstup do zápasu. Po zbytek utkání už to nebylo ono. Kluci přestali plnit, co jsme si řekli, a bohorovnost převládala nad pokorou. Musíme kluky daleko lépe připravit na tyto zápasy, lepší soupeři nás potrestají.

Zápasy:

FC Slavia Hradec Králové - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)