FC Tempo Praha

U19: Druhá výhra v řadě

14.10.2020 21:15   Filip Šmídek  

Tempáci zdolali Litvínov 4:2, u všech branek asistoval záložník Rakušan.

V posledním zápase před další koronapauzou jsme na domácím hřišti přivítali Litvínov. S těžkým terénem se v úvodu utkání vypořádali lépe hosté. Byli důraznější v soubojích, sbírali odražené míče a hráli přímočaře nahoru. Litvínov si vypracoval v první půlhodině hned čtyři zajímavé šance. Naštěstí jejich koncovka nebyla přesná a v jednom případě nedosáhli na míč o centimetry. My jsme si vypracovali v této fázi hry dvě šance, v první Ling střílel do připravených rukavic brankáře, ve druhé Pytlíček ve velké šanci nastřelil obránce Litvínova.

FC Tempo Praha - FK Litvínov 4:2 FC Tempo Praha - FK Litvínov 4:2
Po půlhodině hry jsme ve středu hřiště vybojovali míč, Rakušan ho poslal do tahu Pytlíčkovi, ten si poradil jeden na jednoho a hezkým obstřelem nás poslal do vedení. V závěru poločasu jsme měli ještě dvě šance, ale Ling opět pálil do golmana a Šmerda místo střely volil přihrávku, kterou soupeř zablokoval.

Chvilku po pauze jsme se dostali do obrovské šance, kdy Šmerda krásným centrem našel Mareše, ten ale zblízka branákře nepřekonal a ani Pytlíček z následné dorážky. O dalších pár minut později jsme po hezké akci od Peška, přes Rakušana dostali míč k Lingovi, který si narazil s protihráčem a přesnou střelou na přední tyč zvýšil na 2:0.

Po hodině hry v rychlém sledu jsme nejdříve zbytečně inkasovali, kdy šikovný křídelník utekl našim dvěma hráčům a na přední tyči našel útočníka - 2:1. Hned z rozehry krásně prošel přes tři hráče Rakušan a vybídl opět Linga, který v těžké pozici trefil šibenici - 3:1. I nadále jsme byli aktivnější, soupeře jsme drželi daleko od naší branky, snažili se kombinovat a vypracovali si další dvě šance. Pytlíček pálil jen těsně nad a Rakušan střílel do brankáře. Deset minut před koncem z našeho rohu šel soupeř do rychlého kontru, Leun nešťastně podklouzl v klíčovém okamžiku a Litvínov šel opět na dostřel jednoho gólu - 3:2. I po inkasované brance jsme nikam nezalezli a o pět minut později agilní Rakušan připravil svou čtvrtou asistenci v zápase Krejčímu, který hezky individuálně obešel dva hráče a jeho střela z úhlu (která doletí až po koronapauze) k překvapení všech skončila v síti - 4:2. V závěru ještě Mareš nadvakrát zblízka nepřekonal brankáře hostů, ale to už nás nemrzelo.

Dnes se k nám na začátku utkání obrátilo štěstí, kdy soupeř ovládl střed pole, vyrážel do rychlých brejků a jen díky jejich nepřesnosti nešli do vedení. Od 30. minuty jsme se srovnali, zlepšili jsme pohyb a hlavně zklidnili na míči. Soupeře jsme od té chvíle nepouštěli do šancí a naopak byli sami nebezpeční. Objevovaly se tam hezké akce, které jsme dotáhli do zakončení, bohužel stále jsme v určitých okamžicích zbytečně zbrklí a nepřesní. Kluky chválím za dnešek, hodně makali, bojovali, hlavně se zlepšili v pohybu a komunikaci, což bylo strašně důležité. V zápase jsme byli lepší, působili jsme fotbalovějším dojmem, a proto si myslím, že jsme zaslouženě vyhráli.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FŠ Litvínov 4:2 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:65)