FC Tempo Praha

U17: Výborný poločas na Spartě

6.12.2020 17:16   Richard Valoušek  

Po změně stran domácí zúročili převahu a zvítězili 6:2.

Ukázali jsme, že dokážeme držet krok s nejlepším týmem své věkové kategorie v Česku, a to i přesto, že většině z nás byla o rok méně. První poločas jsme velmi dobře plnili taktický plán, hráli hodně vysoko, úspěšně nabourávali rozehrávku Sparty, která se jen výjimečně dostala bez ztráty na naši polovinu. Když už, tak spíše po individuálním průniku.

Právě v kvalitě hry 1 na 1 byla Sparta lepší a díky tomu otočila po naší vedoucí brance skóre. Dál jsme zůstali aktivní a za to byli odměněni, když jsme srovnali a krátce před pauzou nastřelili břevno. Vedení by nám o přestávce slušelo.

Druhý poločas byl bohužel zcela opačný, my tahali od jeho úvodu za kratší konec, nedokázali jsme chytit to správné tempo, do napadání zapínali pozdě, soupeře nedostupovali a tím se jeho síla ve hře 1 na 1 znásobila.

Když Sparta přidala po přestávce i v kombinaci a my se naopak začali trápit i při vlastní rozehrávce a vpředu míč neudrželi, padaly branky zaslouženě už jen do naší sítě. Sice jsme měli ještě náznaky šancí, ale všechny mířily do míst, kde byl připravený domácí gólman. 

Konečné skóre 6:2 pro Spartu je bohužel po průběhu druhé půle zasloužené. Škoda, že jsme neudrželi laťku z prvního poločasu, pak věřím, že bychom se se Spartou přetahovali o vítězství.

Pevně ale věřím, že to, jak jsme se prezentovali, nám dává pevný základ tvrdé práci, která nás čeká. Ukázalo se, že musíme jít dál stejnou cestou, obranu hodně vysouvat společně s brankářem, střed držet v kompaktnosti a útočníky s beky učit napadat hodně vysoko. Jedině tak budeme aktivní, hodně u míče a budeme si tvořit více zajímavých situací než soupeř. Máme na to, dnešek to ukázal. Teď už neustoupíme ani o píď, připravíme se na to, abychom Spartu U16 na konci ledna v "prvním" jarním ligovém kole přehráli, zvlášť když to částečně šlo i proti o rok starší Spartě.

Zápasy:

AC Sparta Praha - FC Tempo Praha 6:2 (2:2)