FC Tempo Praha

U17: Vítězství na Meteoru

17.5.2021 10:09   Richard Valoušek  

Tempo v přípravě přehrálo soupeře z nejvyšší dorostenecké soutěže 3:1.

Aktivní vstup znamenal naše rychlé vedení, kdy jsme dobře podrželi i přes napadání soupeře míč, přes brankáře, levého stopera a krajního obránce dostali míč průnikovkou na hrotového útočníka Nguyena, který si seběhl pro míč, navedl si ho na obránce a milimetrovou uličkou poslal do úniku Slámu a ten otevřel podél brankáře skóre.

V době našeho největšího tlaku, kdy jsme se snažili soupeře napadat na velké části hřiště, přišlo propadnutí na levé straně naší obrany a velmi povedený centr soupeře na přední tyč, kde si s ním poradil mohutný domácí forward.

Inkasovaná branka nás nevykolejila, dále jsme chtěli hrát aktivně na míči, hledat skulinky mezi řadami soupeře a uvolňovat si vhodně křídelní prostory. Odměněni jsme byli při závěrečné akci první půle, kdy míč zatáhl po straně Muzić, prosadil se přes obránce a přesně našel na zadní tyči neustále se nabízejícího Špačka. Ten byl za své naběhané kilometry odměněn a šli jsme do "šatny" s jednogólovým náskokem (2:1).

Po přestávce jsme udělali šest změn v sestavě, i domácí prostřídali, ale kvalita hry zůstala stejná. Domácí se soustředili na bránění a občasné velmi nebezpečné kontry, kdy hned dva mohly klidně skončit vyrovnáním.

Nám dodal klid až gól Muziće na 3:1, na který mu před prázdnou branku na zadní tyč přihrál Krejčí. Od té doby jsme byli s míčem ještě hravější, což se nelíbilo domácím a občas nám šli doslova po nohou, i když nutno říct, že ne úmyslně, spíše byli v souboji pozdě nebo jsme se stihli ze situace dostat rychlou kombinací.

Konečný výsledek 3:1 proti prvoligovému soupeři zní dobře, i vzhledem k tomu, že jsme sehráli utkání po několika měsících. I proto jsme kazili jednoduché přihrávky a občas měli problém včas zastavit akci soupeře. Rotace, které zdobily naši hru na podzim, v naší hře chyběly, stejně jako přesnější napadání. Na tom všem ale zapracujeme. Já jsem rád, že naše hra snesla měřítko, kluci se nebáli hrát, byli aktivní, a i přes chyby se neustále snažili o kreativní řešení.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 1:3 (1:2)