FC Tempo Praha

U17: Zasloužená remíza se Spartou

1.6.2021 11:30   Richard Valoušek  

Dorostenci drží dál jarní neporazitelnost.

Mohli jsme a možná i měli vyhrát, ale o to v přípravě tolik nejde. V první řadě jsem rád za podobný zápas, který měl vše, co od přípravného zápasu chcete: fotbalovost (i přes řadu chyb), rychlost, důraz, presink, náročné souboje, tlak, atmosféru. A kluci se z toho "nepodělali". Promiňte mi to slovo, ale hodí se sem skvěle.

Od první minuty jsme šli za vítězstvím a dokud nám síly stačily, sahali jsme po něm. Nemá smysl s odstupem času řešit rozhodčí, ofsajd, vyloučení Sparťanů apod., teď by nám to nebylo nic platné. Tyhle cenné zkušenosti se klukům budou hodit v budoucích fotbalových letech a nám jako týmu už v blízké ligové sezóně. Pokud v ní k zápasu se Spartou přistoupíme tak, jako k 1. poločasu, můžeme ji porazit.

Hlavně úsek mezi 10. a 37. minutou byl parádní. Až na jednu chybu s citlivou ztrátou na středu hřiště zaviněnou chutí hrát po zemi, kdy nás parádním výběhem a zákrokem zachránil David, to bylo to, co chceme hrát: rychlá kombinace po zemi, využívání středové řady, otáčení hry, rotace, aktivní posuny, napadání, komunikace, odvaha a průnikovky. To vše tam bylo. Ještě přidáme přesnost, důraz v koncovce a příště půjdeme do kabin za stavu 3:0.

Po přestávce o rok mladší Sparta prostřídala takřka kompletní jedenáctku, a to bylo znát. Až přidáme na kondici, bude se nám hrát snáze po celé utkání, a budeme tak moct předvádět přesně ten fotbal, který chceme a na který máme, stejně jako po většinu prvního poločasu. Za to klukům velké díky. Určitě si zaslouží poplácat po ramenou, ale zároveň je potřeba si uvědomit, že jde jen o přípravu, další krůček vpřed, který bude něco znamenat jen v případě, že neusneme na vavřínech, vezmeme si ze zápasu kromě hrdosti i řadu ponaučení a příště do toho půjdeme zase o kus silnější.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha 1:1 (0:0)