FC Tempo Praha

U17: Moravské turné na vítězné vlně

13.6.2021 18:46   Richard Valoušek  

Tempáci porazili ligové Vítkovice i dva divizní celky.

Jeden ligový a dva divizní soupeři ze střední a severní Moravy nás čekali během prodlouženého víkendu v Šumperku, kde jsme měli k dispozici skvěle připravenou travnatou plochu. Na ní jsme porazili postupně domácí Šumperk, ligové Vítkovice a nedaleký Uničov.

Vše začalo pátečním soubojem hned po příchodu z nádraží, kdy se nám postavil místní tým posílený ročníkem 2004. Právě tito starší hráči nám dělali problémy v soubojích a při přechodové fázi, kdy nás v důležitých momentech dokázali přetlačit. I proto jsme se dlouho nemohli kombinačně prosadit a byli pod tlakem. I proto jsme zaslouženě po dvaceti minutách prohrávali.

U17 na moravském turné U17 na moravském turné
Srovnání přišlo po nacvičeném rohovém kopu. To kluky nakoplo a začali si více věřit. Vzhledem k tomu, že na hřišti byli ti nejmladší z našeho kádru, zaslouží si uznání, kdy je nepovedený úvod nepoložil a dokázali změnit ve svůj prospěch nejen obraz hry, ale také skóre. To se zastavilo na stavu 3:1, kdy se prosadili dva kluci ročníku 2006 a po zranění se vracející Lukas Muzić.

Sobotní dopoledne začalo v našem útulném hotelu pod Pradědem (Loučná nad Desnou) kompenzací ve fitness, regenerací na hřišti a taktickou poradou u projektoru. Odpoledne jsme pak vyzvali na šumperském stadionu Vítkovice hrající moravskou ligu.

Po úvodní brance Filipa Mikeše z první minuty jsme přidali do 15. minuty další dvě, a i když soupeř z ojedinělého brejku snížil, Kryštof Krejčí po milimetrové průnikovce Pepy Šindelky znovu navýšil skóre na tříbrankový rozdíl.

Do šatny jsme Vítkovice nechali ještě jednou skóre korigovat. To bylo ale vše, k čemu jsme je pustili. O přestávce jsme si jasně vysvětlili, jak eliminovat jejich nebezpečné protiútoky a kombinačně na hřišti dominovali. Konečné skóre 7:2 je pro tým z Ostravy ještě milosrdné.

Kluky, kterým zbyly síly, a neměli ještě odehrán plánovaný počet minut, čekal v neděli závěrečný zápas proti nedalekému Uničovu, který nastupuje v moravské divizi. Sympatický celek, který nevypustil jediný míč, jediný souboj a donutil kluky hrábnout si na dno sil, ovládl výsledkově první poločas 1:0. Herně to bylo vyrovnané, šance se zahazovaly na obou stranách.

Po přestávce to kluci ještě kousli, a to hlavně díky rychlé vyrovnávací brance. Ta nám vlila do žil poslední špetku energie. Ani další čtyři branky ale odolného soupeře nezlomily, ten nám i nadále nedával vydechnout a v závěru zaslouženě snížil na konečných 2:5.

Z moravského turné si odvážíme tři cenná vítězství, řadu zkušeností, konfrontaci s novými soupeři a splněné kondiční parametry.

Zápasy:

FK Šumperk - FC Tempo Praha 1:3 (1:1)
MFK Vítkovice - FC Tempo Praha 2:7 (2:4)
SK Uničov - FC Tempo Praha 2:5 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:7)