FC Tempo Praha

U17: Zbytečná ztráta doma s Ústím

13.8.2021 14:39   Richard Valoušek  

Remízová premiéra v lize (2:2). Rozhodla naše slabá koncovka.

Když v utkání ze dvanácti šancí proměníte dvě a soupeř ze tří také dvě, vyhrát zkrátka nemůžete. Po většinu zápasu jsme uráželi fotbalovou štěstěnu. Dvakrát jsme přestřelili bránu z malého vápna po přesných centrech, jindy nevyřešili vhodně situaci, kdy stál náš hráč sám proti brankáři soupeře. A to nás stálo vítězství.

Vedení 2:0 po půlhodině hry kluky až příliš uspokojilo a nešťastně inkasovaná branka z dorážky nás zcela vykolejila. I proto jsme sáhli ke třem rychlým střídáním. Ta nás vrátila do zápasu a do 70. minuty to vypadalo, že Ústi odjede s debaklem. Místo toho ukazatel skóre ukazoval stále stav 2:1. Ošemetný stav, což se potvrdilo v závěru utkání.

Hosté vložili všechny síly do útoku, hra se rázem přesouvala od vápna k vápnu. Naše snaha o kombinační fotbal tím defacto skončila a bylo to kdo z koho. Bohužel jeden povedený útok Ústí byl gólový a stanovil konečné skóre.

Kluci se o výsledek srdnatě prali, k utkání přistoupili poctivě s maximální snahou uspět. Remíza úspěch není, je to zbytečná bodová ztráta, což všichni cítíme. Na druhou stranu i takový je fotbal. Nedáváte šance, jste za to potrestáni. Ústí se prezentovalo sympatickým výkonem, chtělo hrát otevřenou partii. Pár jeho hráčů bylo opravdu šikovných a ti se postarali o dělbu bodů.

Náročné utkání, které hlavně mladším hráčům přinese spoustu zkušeností do dalších ligových kol.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 2:2 (2:1)