FC Tempo Praha

U19: Skvělý vstup do sezony

13.8.2021 15:21   Filip Šmídek  

Na další mistrovské utkání jsme si museli počkat necelý rok a stálo to za to.

Začátek zápasu nám vyšel náramně a hned ve třetí minutě se řítil osamoceně na brankáře Mikeš, ten jeho střelu vytěsnil na roh. Z následného rohu se prosadil Mareš - 1:0. Dále jsme byli aktivní a po akci středem hřiště prostrčil Rakušan míč na Linga, ten obešel brankáře a vedli jsme 2:0. V tu chvíli jsme trošku vypadli ze hry a soupeř si vytvořil výbornou šanci naším odchovancem Jirákem, ale Skokánek s pomocí Mareše odvrátili nebezpečí na roh. O chvíli později se nedomluvila obrana a Ústí snížilo 2:1. Do poločasu jsme hráli ale my. V další akci v souboji Šindelka výborně přetlačil obránce domácích a na zlatém podnosu naservíroval Lingovi do prázdné - 3:1. Další obrovské šance jsme nevyužili.

Druhý poločas byli trochu aktivnější hosté bez nějakého většího vzrušení. Až po hodině hry propadl lehký centr malým vápnem a soupeř do prázdné dal na 3:2. My ale nezalezli, chtěli jsme být aktivní a to se nám vyplatilo. Nejdříve Mikeš udržel míč a připravil ho Lingovi, který zkompletoval hattrick - 4:2. O chvíli později Šmerda našel volného Veselého a ten nám dal vedení 5:2. Bohužel jen na dvě minuty, kdy deset minut před koncem Ústí po standardce snížilo na 5:3. A minutu před koncem korigovali po další standardce na 5:4. Závěrečné minuty jsme odehráli na půlce soupeře a čekali na závěrečný hvizd.

První poločas nám vyšel náramně, byli jsme aktivnější, pohyblivější, vytvořili si dvoubrankové vedení a další šance, které jsme nevyužili, byly více jak stoprocentní. Druhá půle byla hodně bojovná bez nějakých větších šancí na obou stranách. Závěr utkání jsme nezvládli takticky, necháme si dát dva hloupé góly po standardce. Přesto s takhle mladým týmem, proti kvalitnímu soupeři, jsme si zasloužili vyhrát a kluci zaslouží pochvalu, všichni to odmakali.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 5:4 (3:1)