FC Tempo Praha

U13: Přes únavu vysoká výhra

18.8.2021 15:15   Petr Suchan  

Tempáci zvítězili na Meteoru 10:3, i když zápas odehráli těsně po soustředění.

Do zápasu jsme vstoupili po soustředění prakticky bez jediného dne volna, a tak panovala obava, co s námi v zápase únava udělá. Do zápasu bylo nominováno 14 hráčů a věřili jsme, že to zvládneme.

Soupeř byl odhodlaný nás napočtvrté konečně porazit. Přestože jsme měli viditelně těžké nohy, drželi jsme od začátku více míč ve snaze vsítit první gól. Taktika zněla dostat se brzy do vedení. Bohužel ve čtvrté minutě jsme chybnou přihrávkou poslali soupeře do brejku a vedení se ujal Meteor. Pak jsme soupeře zatlačili před jeho vlastní branku. Náš pohyb bez míče nebyl dobrý. Hra 1v1 se nám s těžkýma nohama nedařila. Pomohli jsme si střelou z dálky, kdy ke konci třetiny Matějkovu střelu pohotově dorazil Tajovský - 1:1.

Druhá třetina totální fotbal. Soupeř si chtěl vzít vedení zpět, a tak se pustil do otevřeného souboje. Zde se i přes vysokou únavu projevila naše kvalita. Góly Chládka, Tajovského, Nechvíly, Böhma a Voříška jsme soupeře rozebrali. Ke konci druhé třicetiminutovky nám však začal docházet dech. Z původních 14 hráčů z různých důvodů zbylo jen 12. Bylo jasné, že v posledním dějství už hru nahoru dolů nesmíme dopustit. Pokud bychom pokračovali v tempu druhé třetiny, asi bychom zápas prohráli.

Nechali jsme tedy hrát více Meteor a drželi se více v bloku. Aktivním blokem na půlce hřiště jsme hru ovládli. Soupeř si s hrou do formované obrany neporadil a my je trestali dalšími góly. Až do stavu 1:9 nebyla střela na naši branku. Dva góly jsme dostali v závěru, kdy první padl z přehlédnutého ofsajdu a druhý po faulu na Zemana, který přestal hrát. V závěru završil hattrick Voříšek. Velmi těžké utkání jsme tedy zvládli v poměru 3:10 pro nás.

Nebyl to z naší strany úplně dominantní a pohledný fotbal. Přesto panuje spokojenost, jak kluci dokázali měnit tempo i způsob vedení hry. Byl to taktický a týmový výkon. Velká poklona a klobouk dolů před všemi hráči, kteří se ve věku 12 let dokázali v enormní únavě takto vymáčknout.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 3:10 (:)