FC Tempo Praha

U17: Smolná porážka s Jabloncem

19.8.2021 11:12   Richard Valoušek  

Tlak ve druhém poločase už ztrátu bodů neodvrátil.

Nikdo nechce prohrát, ale v naší kategorii musí jít o něco navíc, a to tomu kluci dokázali dát. I přes smolný výsledek i průběh zápasu se mohou za tímto zápasem otočit se vztyčenou hlavou, protože především ve druhém poločase mačkali Jablonec v jeho pokutovém území. Bohužel tlak vedl k jediné brance.

Sami jsme inkasovali po dvou velmi laciných chybám. Jedna byla penaltová, při té druhé nám trvalo až příliš dlouho, než jsme míč dostali z našeho vápna. To dokázali hosté potrestat a z nenápadné střely zvýšili náskok.

Trojí střídání na naší straně v 50. minutě změnilo obraz hry. Do té doby to bylo o naší marné snaze kombinovat do dobře pracující obrany Jablonce. Jeho kontry nás navíc dokázaly zle potrápit. Od onoho střídání už to byla hra na jednu branku. Ani brejkové situace od hostů tolik nepřicházely a čekalo se na to, zda dokážeme po snížení ze 75. minuty Slámou také srovnat nebo výsledek otočit.

Nestalo se bohužel ani jedno. I tak jsme mohli společně oslavit veledůležité vítězství U19 a začít se připravovat na dalšího severského soupeře, Slovan Liberec. Ani jemu nedáme na hřišti nic zadarmo a když budeme mít více koncentrace a kvality na poslední třetině hřiště, uspějeme, tomu věřím.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 1:2 (0:1)