FC Tempo Praha

U17: Zahozená penalta, dohánění ztráty

24.8.2021 14:18   Richard Valoušek  

Těsnou porážku v Liberci zavinila naše špatná koncovka.

Úvod zápasu byl přesně podle našich představ, první minuty jsme domácí Liberec nepustili z vlastní poloviny a tlačili se do koncovky. Z tlaku jsme vytěžili pokutový kop, který bohužel brankou neskončil, a to hru zcela změnilo. Kluci byli hlavami dole a dlouhých dvacet minut se nedokázali zvednout. Byla z toho dvoubranková ztráta a další šance domácích.

Až těsně před pauzou jsme se osmělili, sólový nájezd nevyužili. To byl začátek celé řady neproměněných stoprocentních šancí, ale o tom až ve druhém poločase.

Po přestávce jsme na hřiště vyběhli se třemi střídáními (více jsme neměli ani k dispozici) a změnou rozestavení. Opět se nám podařilo soupeře zatlačit, bohužel žádná z našich akcí nevedla ke korekci výsledku, naopak Liberec zlobil po každé naší ztrátě.

My drželi míč, ale s výsledkem hnuli až na konci zápasu, a to bylo pozdě. Škoda velkého počtu neproměněných šancí, některé byly doslova stoprocentní. Bohužel naše dvě branky přišly v závěru a jen zkorigovaly porážku na 2:3.

Ta je bohužel vzhledem k průběhu zápasu spravedlivá. Kluci sice pracovali poctivě, agresivně, snažili se, ale přepínání do obranné fáze nebylo tak kvalitní, jak by takový zápas zasloužil, a to nás stálo výsledek, stejně jako celá řada neproměněných šancí. 

Zápasy:

FC Slovan Liberec - FC Tempo Praha 3:2 (2:0)