FC Tempo Praha

U19: Čtvrtá výhra v řadě

27.8.2021 20:11   Filip Šmídek  

Tempo získalo zaslouženě tři body v Neratovicích.

Ve čtvrtém kole jsme zajížděli do Neratovic. Vyšel nám vstup, kdy hned z první naší akce jsme šli Mikešem do vedení 0:1. V následujících minutách soupeř během dvaceti minut kopal asi 18 standardek (obrázek, ať si každý udělá sám), všechny jsme uskákali. Z naší další akce pálil Ling do gólmana. O chvíli později si krásný centr Krejčího našel ve vápně Mikeš a zvýšil na 0:2. Do poločasu jsme byli aktivnější, ale přílišná zbrklost nás brzdila od lepší finální fáze.

Druhý poločas jsme začali lépe a po necelých deseti minutách se dostal do zakončení Ling, trefil tyčku, doběhl si míč a ranou propálil brankáře domácích - 0:3. Po zbytek zápasu se hrál neatraktivní fotbal se ztrátami na obou stranách, my jsme byli o něco nebezpečnější, ale výsledek dalším gólem jsme nepotvrdili. Soupeř řešil špatně přechody do útoku, jedinou vážnější šanci měl ze standardky z hranice vápna. Tři minuty před koncem jsme soupeři darovali gól po chybné rozehrávce - 1:3. Potom už rozhodčí písknul konec.

Nebylo to z naší strany optimální, velkou chybu beru na sebe. Kluci nebyli dostatečně soustředění na hru, ale na vnější okolnosti, které se tu odehrávaly. Co se týká naší hry, ta postrádala jednoduchost, rychlejší přechod a kvalitnější řešení ve finální fázi. Soupeř na tom byl naštěstí podobně, a tak se nehrál moc atraktivní zápas. Přesto kluky chválím, že to zvládli a zaslouženě si dokráčeli k vítězství.

Zápasy:

Fotbal Neratovice - Byškovice - FC Tempo Praha 1:3 (0:2)