FC Tempo Praha

U19: Parádní anglický týden

31.8.2021 20:30   Filip Šmídek  

Tempáci ho zakončili výhrou 2:0 nad Hradcem Králové po gólech Šindelky a Tokara.

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:0 FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:0
V anglickém velmi náročném týdnu jsme doma přivítali Hradec Králové. Aktivní vstup nám přinesl hned v první minutě úprk Šmerdy, který byl na hranici vápna zastaven. O tři minuty později centroval po hezké akci Novák a Mikeš netrefil na malém vápně přesně. Po čtvrthodině se náš tlak vystupňoval, po hezké akci ze strany centroval opět agilní Novák, jeho míč si našel na malém vápně Šindelka a poslal nás do vedení 1:0. Na deset minut jsme vypadli ze hry. Soupeř zahrozil jednou hezkou střelou, se kterou si poradil nadvakrát Skokánek a dvěma průniky ze strany, které naštěstí nedotáhl. Závěr poločasu byl v naší režii, bohužel Ling trefil po hezké akci tyč. Šmerda neproměnil penaltu a v další akci ze strany střílel vedle.

Druhý poločas už byl opatrnější z obou stran. My jsme byli o něco lepší, ale Lingovu střelu zastavilo až břevno. Šindelkova střela mířila těsně vedle. Po hodině hry jsme začali ztrácet jednoduché míče, nedokázali udržet míč nahoře, hosté využívali našich ztrát ve středu hřiště, naštěstí v předfinální fázi byli nepřesní. Jedinou vážnější střelu z hranice vápna chytil bezpečně Skokánek. I přes několik nebezpečných situací jsme dokázali rozhodnout až čtyři minuty před koncem, kdy si Tokar navedl míč až k hranici vápna a utěšenou střelou k tyči nám dal potřebný klid do závěrečných minut - 2:0.

Hrál se oboustranně kvalitní zápas, ve kterém, si myslím, jsme byli v obou poločasech o něco lepším a nebezpečnějším týmem. Kluci byli silnější v kombinaci a zaslouženě si dokráčeli k pátému vítězství v řadě.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Hradec Králové B 2:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:56)