FC Tempo Praha

U13: V Ústí a na Motorletu

3.9.2021 20:42   Petr Suchan  

Výhra na severu Čech přesvědčivá, na Motorletu z kategorie šťastných.

Ústí
Po zkušenosti z loňského roku jsme chtěli vstoupit do zápasu aktivně. Poslední zápas jsme prohráli díky vlažné první třetině. Tentokrát jsme tento scénář nedopustili a na soupeře jsme vlétli. Ústí nestíhalo zachytávat naše kombinace. Byli jsme silní na míči a úspěšní ve hře 1v1. Výsledkem bylo skóre 0:4 po třiceti minutách v náš prospěch.

Druhá třetina vyspělá hra. O přestávce jsme si řekli, že nesmíme soupeře pustit do hry nějakou naivní soubojovou hrou. Hodně nechat Ústí běhat bez míče, připravovat a proměňovat šance. To se nám dařilo dokonale krom toho zásadního. Nedávali jsme góly. Šancí na tři zápasy. Soupeř zahrozil minimálně. Nutno přiznat, že jednou to byla penalta, kterou hráč Ústí poslal podél tyče mimo branku. Od nás vyspělá kombinační hra. Hráli jsme s nimi bago. Výborně nám v tom pomohl Lukas v bráně, který se zapojil do hry. Zaznamenal snad 60 přihrávek. Jen ty neproměněné šance...

V poslední třetině jsme ztratili trpělivost a kluci v domnění, že se nedaří dát gól, chtěli vše řešit sami. To byla voda na mlýn pro domácí. Vzhledem k jejich fyzickým předpokladům jim soubojová hra maximálně vyhovovala. Tuto část zápasu ovládlo Ústí a vyhrálo poslední třetinu 2:1.

Celkově můžeme být spokojení s předvedenou hrou, ale zklamání je nízká produktivita. Tam nás nyní tlačí nejvíce boty. Na gól máme pět šancí.

Motorlet
První zápas Pražského přeboru. Potvrdil se předpoklad, že to bude kvalitní soutěž. Motorlet na nás nastoupil agresivní důraznou hrou. Náš pohyb nebyl ideální. Je pravda, že jsme měli hodně hráčů ještě na dovolených, a tak nastoupili čtyři hráči, kteří hráli předešlý den v Ústí. Hned ve druhé minutě jsme inkasovali branku. Kluci pochopili, že to asi na půl plynu nepůjde a začali soupeře přehrávat. K vidění zajímavé kombinace, přenášení hry do otevřených prostorů a odvážné řešení 1v1 před brankou soupeře. Do poločasu jsme byli lepším týmem a hráli hodně na útočné polovině. Napřed vyrovnal Petrtýl na 1:1, pak soupeř z brejku získal vedení na svou stranu, aby Chládek srovnal na 2:2. Výstavní byla kombinace, na jejímž konci Chládek předložil Petrtýlovi míč před prázdnou branku - 2:3 pro nás.

Druhá půle patřila Motorletu. My ztratili pohyb bez míče v křídelních prostorech. Kupili jsme nepřesnosti. Hra se odvíjela více ve středu hřiště s mírnou převahou domácích. Jen díky kvalitní obrané hře jsme soupeři nedovolili šance. Sami jsme už dopředu nebyli tak nebezpeční a začali se bát o výsledek. Vyrovnání jsme nakonec soupeři darovali sami. Po chybě při rozehrávce od brány, kdy přihrajeme do středu brány na obsazeného hráče, jsme inkasovali. 3:3. Do konce už moc nezbývalo. Kluci znovu zapnuli a v posledních vteřinách zápas získali ve svůj prospěch. Aktivní presink donutil soupeře k přihrávce na brankáře, se kterým se do souboje dostal Maty Chládek, souboj vyhrál a bezpečně dovezl míč do sítě Motorletu. S gólem rozhodčí pískal zároveň i konec zápasu. Na hřišti vypukla bezprostřední tempácká radost. Pro nás šťastné vítězství a velká smůla pro Motorlet. Remíza by asi průběhu zápasu odpovídala více.

Zápasy:

FK Ústí nad Labem - FC Tempo Praha 2:5 (:)
FK Motorlet Praha C - FC Tempo Praha C 3:4 (2:3)