FC Tempo Praha

U17: Velký obrat a tři body z Boleslavi

13.9.2021 20:46   Richard Valoušek  

Tři branky v průběhu druhého poločasu zajistily čtvrtou výhru v řadě.

Když umíte do hry vložit srdce a dostatek odvahy, můžete uskutečnit obrat, který se nám povedl proti Mladé Boleslavi v pátém ligovém kole. Samozřejmě k tomu potřebujete také dostatečnou herní kvalitu a kus štěstí.

První poločas jsme sice drželi více míč, ale až na branku z ofsajdu nebyli nebezpeční. Navíc jsme museli brzy střídat, a v sestavě tak měli rázem čtyři krajní obránce, kdy dva museli na křídlo. Boleslavští měli ve svém středu několik zajímavých fotbalistů, kterým když jsme dali prostor, uměli ho využít.

Na 1:0 jsme inkasovali po zbytečném rohu a parádně sehraném signálu domácích. Ten jsme vůbec nezachytili a byla z toho pěkná branka. Když jsme se v závěru poločasu tlačili za vyrovnáním, přišel trest, kdy domácí pronikli středem naší obrany a chladnokrevně zvýšili na 2:0.

O poločase jsme kluky potřebovali uklidnit, dobře jsme věděli, že kvalitu máme a když se zklidníme na poslední třetině hřiště, budeme hru více roztahovat kvůli zahuštěné obraně soupeře a tlačit se agresivněji do koncovky, půjde to.

A také že to šlo! Hned z první akce se po přestávce prosadil velmi šťastně Řízek, kdy míč protlačil do sítě z takřka nulového úhlu. Kdo by to ale tomuhle klukovi za jeho nezdolnou dřinu nepřál, že? Od té doby se hrálo už jen podle našich not. Domácí zaparkovali autobus na vlastní polovinu a čekalo se, kdy udeříme podruhé.

Čekali jsme až do 75. minuty, kdy si Koťas převzal famózně míč do běhu a milimetrovým stříleným centrem našel na zadní tyči Slámiče. Na toho zívala prázdná branka, 2:2. A přesně, jak jsme klukům říkali o pauze: "Dejte dvě branky a pak se začne hrát o vítězství."

Po něm jsme sahali neskutečnými šancemi, které jsme ale stejně neskutečně dokázali zahodit nebo nás vychytal boleslavský brankář. Rozuzlení tak přinesla až 90. minuta. Koťas si opět parádně převzal míč do běhu na pravém křídle, tentokrát však neodcentroval, míč si navedl blíže k brance a přesnou křižnou střelou zápas rozhodl. Euforie!

Z posledních vteřin utkání jsme ještě udělali zbytečné drama, kdy chybu v obraně hasil David rukou mimo vápno. Byla to z toho červená a trestný kop z vápna na našeho hráče v poli, Barťase. Ten to však bravurně nadvakrát zvládl a mohlo se jít zaslouženě slavit.

Čtvrtá výhra v řadě nás konečně dostala do TOP5 ligové tabulky. Všichni ale víme, že jsme stále na začátku cesty vzhůru. Každý další zápas ukáže, kam patříme. Třeba hned ten první, kdy nás čeká v derby Dukla Praha!