FC Tempo Praha

U12: Přátelák v Kolíně a pražská výhra

14.9.2021 22:49   David Perl  

V Kolíně Tempáci dominovali a proti Modřanům se loučili s některými spoluhráči.

O víkendu čekal kluky pouze jeden zápas a to v pražské soutěži. Proto jsme ve čtvrtek vyjeli do hodinu vzdáleného Kolína na přátelské utkání. Soupeř hraje v horní polovině ligové skupiny D, a čekali jsme tak vyrovnaný zápas. To trvalo asi pět minut zápasu, během kterých proklouzla Janskošovi v brance střela ze střední vzdálenosti a prohrávali jsme 1:0. Pak už jsme ale ovládli hřiště a do konce zápasu pouštěli soupeře k míči a na naši polovinu sporadicky. Ideální příprava na zápasy, které nás teď v soutěžích čekají.

V sobotu přijely sousední Modřany a hlavním motivem zápasu byla rozlučka několika kluků, kteří na Tempu strávili většinu dosavadní fotbalové kariéry, ale další cesta fotbalovým životem pro ně bude právě ta modřanská. Óňovi, Trnkysovi, Šímovi, Fílovi, Lukymu a Belďasovi děkujeme a držíme palce do dalších let.

Zápas byl od počátku hodně koukatelný a to hlavně z naší strany. Dobře roztažené hřiště, které umožňovalo hledat si skulinky mezi řadami soupeře, a tak jsme se celkem v poklidu dostávali konstruktivní rozehrávkou od vlastního brankáře až před branku soupeře. Bylo vidět, jak kluky zápas baví. Hned si například vybavím Šeflisovo sólo přes celou šířku, pak i délku hřiště, po kterém odrazil míč o Bejčkysova záda přímo do branky. Podobných akcí bylo daleko více, a tak jsme měli celý zápas herně i výsledkově pod kontrolou a konečně jsme si připsali body i v pražské soutěži. 

Zápasy:

SK Sparta Kolín - FC Tempo Praha 4:18 (:)
FC Tempo Praha D - SK Modřany 8:3 (6:3)