FC Tempo Praha

U19: První ztráta přišla v Boleslavi

15.9.2021 21:30   Filip Šmídek  

Rozhodlo se až v poslední desetiminutovce.

V prvních minutách zápasu se nedělo nic zajímavého, a tak až v 10. minutě, po několika odrazech, se dostal na hranici vápna křídelník domácích a prostřelil Filipa na přední tyč - 1:0. I nadále se hrálo spíše mezi vápny, až ve 20. minutě jsme neodhadli dobře dlouhý nákop domácích a útočník Boleslavi udělal kličku Filipovi a z úhlu se nemýlil - 2:0. O pět minut později centr Veselého našel Linga, ten si zpracoval a propálil brankáře - 2:1. Většinu prvního poločasu byli na míči domácí, vypracovali si dvě zajímavé situace, které naštěstí neskončily brankou. Závěr poločasu patřil nám a po hezké individuální akci Šmerdy se trefil Mikeš - 2:2.

Druhý poločas jsme byli o něco aktivnější, ale opět pouze po vápno, podobně to měl i soupeř. Zajímavá byla až závěrečná desetiminutovka, kdy jsme si nejdříve nechali dát hodně lacinou branku při odkopu brankáře na 3:2, abychom o dvě minuty později vyrovnali po hezké akci Tokara, který patičkou přihrál Bártovi a ten se nemýlil - 3:3. Bohužel o dvě minuty později jsme nezachytili centr domácích na přední tyči a útočník Boleslavi hlavou poslal domácí do vedení 4:3. V závěrečné vteřině jsme inkasovali z brejku a domácí Vostřel zkompletoval hattrick - 5:3.

V první půli jsme vůbec nedokázali zareagovat na jednoduchou a důraznou hru soupeře. Propadali jsme v soubojích a hlavně ve středu hřiště jsme neměli odražené míče. Zbytek zápasu už se hrála vyrovnaná partie bez větších šancích. My jsme bohužel zopakovali nepovedený závěr zápasu s Ústím, kdy jsme si nechali dát dvě laciné branky. To se dnes ukázalo jako rozhodující faktor, góly na 3:2 a 4:3 jsou dětinské a v dorostenecké kategorii nás potrestá každý tým, který má jen trochu kvalitu. Musíme na tom zapracovat a koncentrovat se na každý míč do poslední minuty. Soupeři gratuluji, my si nezasloužili vyhrát.