FC Tempo Praha

U17: Hrát poločas nestačí

20.9.2021 22:15   Richard Valoušek  

Ztráta dvou bodů doma s Duklou je nakonec ziskem.

Úvod zápasu byl přesně podle našich přestav. I přes složitý terén jsme se nebáli kombinovat, využívat střed, být rychlí na míči a dostávat se tak snadno do koncovky. Bohužel z prvních velkých šancí branka nepadla, a tak jsme se dočkali "až" v 10. minutě Slámou.

I dál jsme drželi otěže zápasu pevně v rukou, byli dostatečně důrazní a rychlí, bohužel efektivita chyběla. Tu naopak prokázali hosté, kteří se prosadili z první šance. To nás ale nerozhodilo a dál jsme si tvořili šance. Bohužel jsme do šatny stihli jen jeden gól navíc, což se ukázalo jako zásadní.

Vstup do druhého poločasu nám nevyšel, nepomohla ani tři střídání. Dukla byla lepší v kombinaci i důrazu a rázem šla za vítězstvím ona. Kdybychom si v prvním poločase dokázali vypracovat větší náskok, hrálo by se nám lépe. Bohužel, na kdyby se nehraje a Dukla šla zaslouženě do vedení.

My se nevzdali, a to ani po nešťastném zranění a odvozu do nemocnice našeho kapitána Procházky. Změnili jsme rozestavení na 4-1-3-2, nechávali více hráčů nahoře a tím si vytvořili dvě šance na vyrovnání. I Dukla mohla z brejku trestat.

Nakonec při nás přeci jen trocha štěstí zůstala, když v poslední minutě dlouhého nastavení srovnal po vysokém napadání Píša. Bod je pro nás v domácím prostředí ztráta, na druhou stranu si musíme přiznat, že za druhý poločas jsme si více bodů nezasloužili. Zkrátka hrát výborně jen poločas v lize nestačí a kluci se o tom přesvědčili.

I tak jim patří velký dík, že to nevzdali, poctivě pracovali na hraně svých možností a nakonec získali hodně šťastný bod, který se jistě bude hodit v dalším vývoji ligové tabulky.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 3:3 (2:1)