FC Tempo Praha

U19: Dukla vyhrála zaslouženě

22.9.2021 22:48   Filip Šmídek  

Tempáci sehráli dobré úvody obou poločasů, ale to na bodový zisk nestačilo.

V dalším kole jsme sehráli souboj o první místo s Duklou. Úvod zápasu jsme měli lepší než hosté. Hned ze začátku jsme rychlými průnikovkami dělali problém obraně hostů, bohužel v největší šanci Linga vychytal Spilka. Po čtvrthodině hry začali být nebezpečnější hosté, v první šanci pálil Fojt vedle, po rychlém protiútoku se dostal do zakončení Bohatý, kterého vychytal Skokánek v bráně. Po půlhodině hry se už Dukla dočkala, když nejdřív centr prolítl vápnem až k volnému Bartoškovi, který trefil tyč, míč se odrazil k volnému Suchanovi a ten ho poslal do sítě - 0:1. V závěru poločasu jsme měli dva nebezpečné průniky ze strany, v té větší šanci Havlíčkovi střelu zablokovala obrana hostů.

Druhý poločas jsme opět začali aktivně, vypracovali jsme si několik standardek, ale bohužel jsme nebyli nějak nebezpeční. Většinu druhé půle se hrál otevřený fotbal. Byly tam nějaké náznaky od obou týmů, přesto Dukla byla v předfinální fázi kvalitnější a vypracovala si několik zajímavých šancí, kde nás podržel Skokánek v bráně. V největší naší šanci se dostal do úniku Novák, jeho centr ve vápně nenašel správného adresáta. V závěru zápasu, místo našeho tlaku, si to Dukla v klidu pohlídala a k ničemu nás nepustila.

Úvody obou poločasů jsme měli dobré, byli jsme aktivní a vypracovali si nějaké zajímavé situace. Proti tak kvalitnímu týmu, jakým Dukla je, musíme něco proměnit. Dukla byla ve zbytku zápasu silnější v kombinaci a vypracovala si daleko více šancí. Trochu jsem doufal, že se v závěru utkání dostaneme do stálejšího tlaku, ale hosté si nás drželi daleko od brány a jejich brejky nás nepotrestali jen díky velmi dobře chytajícímu Skokánkovi. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 0:1 (0:1)