FC Tempo Praha

U12: Víkend ve znamení střelců

23.9.2021 0:15   David Perl  

Vyšehrad dostal v ligové soutěži od Tempáků neuvěřitelných 35 branek.

Víkend byl ve znamení dobývání obran soupeře, velkého držení míče, řešení situací ve finální třetině hřiště a nakonec i velkého množství gólů. V obou zápasech - Horní Měcholupy v pražské soutěží a Vyšehrad v ligové soutěži - jsme narazili na kvalitativně podobné soupeře. Rozdíl byl ale v tom, jak oba týmy pojaly svoji hru. Zatímco Vyšehrad se snažil praktikovat principy podobné těm našim, tedy při rozehrávce velké hřiště, snaha o konstruktivní rozehrávku a podobně, tak Měcholupy vyloženě zaparkovaly autobus před svojí brankou a hrozily pouze akcemi přes jednoho svého rychlého hráče.

Vyšehrad tohle svoje pojetí odnesl pořádným debaklem 35:0, protože kvalita našich kluků byla prostě někde jinde. Dost by mě ale zajímalo, jak by to dopadlo, kdyby se prezentoval stejným stylem jako Měcholupy. Ono dostat se přes zahuštěný blok sedmi hráčů v malém prostoru není sranda. Klade to velké požadavky na trpělivost, na rychlé přenášení hry z jedné strany na druhou, na dobře roztažené hřiště do šířky a na rychlé, pohotové zakončení, které ale nebude zbrklé. To jsou všechno věci, které se kluci teprve učí a je vlastně dobře, když se s takovou situací setkají v zápase, protože to můžeme řešit a posouvá je to dál. Krásně třeba vidí, že když bude přihrávka na 15 metrů pomalá, tak se ten blok stihne přesunout, že když ta přihrávka bude na 3 metry, tak se ani soupeř posouvat nemusí.

S Měcholupy tedy pouze 5:1, celkově ale za víkend 40 gólů a bylo jenom málo kluků z týmu, kteří by nějakou tu branku nevstřelili. Takže to koření fotbalu zažila velká část, což je určitě dobře. Těžší zápas, kdy už to bylo vyrovnané a kluci si museli poradit i s fyzickou vyspělostí soupeře, jsme si splnili v týdnu proti tempáckým U13. Tam už to měli kluci mnohem těžší, a přesně nějaké takové zápasy bychom si představovali i v ligové soutěži. Ty už jsme si ale nejspíš odehráli, a tak je budeme muset hledat někde jinde.

Zápasy:

SK Horní Měcholupy - FC Tempo Praha D 1:5 (1:3)
FK Slavoj Vyšehrad - FC Tempo Praha 0:35 (:)