FC Tempo Praha

U17: Čtyřbrankové vítězství v Chrudimi

1.10.2021 8:58   Richard Valoušek  

Šestá výhra ze sedmi zápasů vystřelila Tempáky na třetí místo ligové tabulky.

Velké hřiště slibovalo prostor pro naši kombinační hru. I přes místy rozbitý trávník šel míč na zemi udržet a my se o to snažili po většinu zápasu. Jen občas jsme se přidali k domácím a složité situace řešili dlouhým míčem. Když jsme se i to snažili eliminovat a náročné situace pod tlakem řešit fotbalově, snesl náš výkon přísné měřítko.

Úvod zápasu byl nahoru dolů, my se kombinací dostávali do šancí především z křídel po rychlé výměně míče na středu hřiště. Naše pohledné akce ale končily bez efektu, tu největší Čermákovu vykopl domácí obránce z branky. V dalších situacích si pak skvěle poradil domácí brankář.

I Dudy v naší brance se musel ohánět. Především po našich ztrátách jsme nabízeli domácím nebezpečné situace. Žádná však využita nebyla, a tak jsme udeřili my, po průniku Slámy se prosadil z dorážky útočník Nguyen. Domácí ještě chvíli kousali, vypracovali si mírný tlak, ale srovnání se nedočkali. A tak přišel trest v podobě branky, kterou vstřelil po hezké kombinaci po ose stoper - střední záložník - krajní bek Muzić, když si seběhl na střed z druhé strany z pozice křídla. Pěkné!

Vstup do druhého poločasu byl z naší strany ospalý a pomalý. Ani jednomu mužstvu se nedařilo dostat míč do kombinace. My se zklidnili až po hodině hry, kdy jsme vstřelili třetí gól aktivním Moučkou. Od té doby bylo na hřišti jen naše mužstvo. Čtvrtou branku přidal střídající Schnappel, když dorazil střelu Klabana. Akce hráčů ročníku 2006 ukázala potenciál našich mladíků posunutých o kategorii výše. Super! Do konce zápasu jsme si vypracovali ještě pár šancí, ale žádnou neproměnili.

Vítězství 4:0 bereme s pokorou, respektem k soupeři, který hrál férově a fotbalově. Pro nás to jsou cenné tři body zvenku. Díky posunu na třetí ligovou příčku se o to víc můžeme těšit na souboj se čtvrtými Teplicemi a vedoucí Spartou. Hurá na ně!

Zápasy:

MFK Chrudim - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)