FC Tempo Praha

U12: Zápas k učení nových věcí

3.10.2021 22:16   David Perl  

Tempáci porazili Chomutov vysoko 11:2.

Na státní svátek dorazil k nám do areálu tým Chomutova. Část kluků čekal další den turnaj Pohár mládeže FAČR, a tak jsme zase o něco víc vyrotovali sestavu. Teď už můžeme říct, že si všichni kluci v týmu zahráli ligovou soutěž, což je super. Ba co víc, kluci se za krásného počasí rozjeli jak formule a během první minuty stihli hned dva góly! Celá první třetina byla hodně koukatelná. Střídaly se pěkné akce individuální s těmi týmovými. Po prvním třetině to bylo 5:0 a my měli před sebou dva cíle. Zkusit udržet čisté konto a dát klukům nějaké impulzy do další části hry.

Do druhé třetiny jsme chtěli vstoupit s více zataženou obranou, která by soupeře lákala do prostorů, kde jsme pak chtěli získávat míče a vyjíždět do rychlého protiútoku. V zásadě taková příprava na zónové bránění. Bylo znát, že se nad tím kluci snaží přemýšlet, a tak o něco málo poklesla úroveň hry, ale je fajn, že si to mohli vyzkoušet a zažít fotbal zase trošku jinak. Zatím stále držíme čisté konto.

Třetí třetinu jsme změnili rozestavení na 2-3-2 a řešili jsme hlavně spolupráci útočníků a záložníků při napadání. O čisté konto přicházíme v 74. minutě a Chomutov ještě v poslední minutě koriguje další brankou na konečných 11:2. Dobrý zápas pro učení se novějších, ještě tolik nezažitých věcí přímo v ostrém zápase. To žádný trénink nenahradí. A je třeba mít stále na mysli, že všechno nepůjde hned ze dne na den. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - Junior Chomutov 11:2 (:)