FC Tempo Praha

U17: Suverénní vítězství nad Teplicemi

5.10.2021 10:31   Richard Valoušek  

Tempáci doma nastříleli Severočechům čtyři góly za poločas.

Plán zněl jasně: napadat vysoko rozehrávku Teplic, být ve velmi aktivním a kompaktním bloku, být dostatečně agresivní a nebát se hrát i přes náročný terén po zemi. Výsledek? Ve 12. minutě jsme vedli 3:0 a do šatny odcházeli za stavu 4:1 a navíc splnění bodů výše.

Právě inkasovaná branka šla za naší snahou kombinovat a při jedné z rozehrávek od branky jsme dostali gól. To hosté si život nekomplikovali, při sebemenším náznaku presinku hráli dlouhé míče, se kterými naše obrana neměla žádný problém. Výborná byla reakce kluků na ztrátu balónu, kdy následovalo rychlé přepnutí a represink. Díky tomu jsme nemuseli absolvovat žádný náročný a dlouhý návrat na vlastní polovinu.

Do druhého poločasu jsme šli s pokorou, dobře jsme věděli, jak silný soupeř proti nám stojí, vždyť v tabulce nás na třetím místě dělilo jen skóre. Po sobotě jsou to i krásné tři body, které si kluci plně zasloužili. Po přestávce se hra vyrovnala, my mohli prostřídat a dát šanci celému kádru. I tak jsme s hosty drželi krok a měli šance. Soupeři jsme dovolili jen jednu, zato pořádnou tutovku, kdy po nedorozumění stoperů šli dva soupeři sami na Dudyho. Ten si však do poslední chvíle počkal na útočníkovo řešení a jeho pokus vytěsnil.

Do konce zápasu se už výsledek nezměnil a já se musím přiznat, že už v průběhu zápasu jsem tak začal přemýšlet nad utkáním na Spartě, které nás čeká v neděli. Souboj s prvním týmem tabulky, navíc v derby, bude pro všechny parádní výzvou. Těšíme se na něj!

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Teplice 4:1 (4:1)