FC Tempo Praha

U17: Sparta ukázala, proč vede ligu

11.10.2021 9:53   Richard Valoušek  

Tempáci měli několik možností na vstřelení branky, ale nakonec prohráli 0:4.

Není ostuda přiznat, když je soupeř lepší. V takových zápasech potřebujete i kus štěstí, a to jsme neměli. Snížit před pauzou na 2:1, mohli bychom Spartu potrápit ještě víc. I snížení na 3:1 bylo v závěru blízko, ale nakonec je z toho vysoká porážka. Takový je fotbal, Sparta nám nedala nic zadarmo a šlapala do toho až do konce.

Ani my jsme jí ale nic nedarovali, odmakali to, a i přes porážku odešli se ctí. Za to patří klukům velký dík. Není snadné snažit se na 100 %, prát se v každém souboji a přesto inkasovat. Těší mě, že ani stav 0:3 nebo 0:4 kluky neodradil od snahy kombinovat a tlačit se do koncovky.

Nejvíce šancí jsme si vypracovali po změně rozestavení na 4-1-3-2, ale také jsme měli pořádně otevřená zadní vrátka. Škoda, že jsme nesnížili na 3:1 nebo v závěru na 4:1, klukům by vstřelená branka slušela.

Sparta prokázala svou kvalitu, když vstřelila sedm branek v Teplicích i v Liberci a zaslouženě naši ligu vede. Věřím, že si kluci z takového zápasu dokážou odnést to pozitivní, poučit se, a i tyto zkušenosti využít v dalších zápasech. Do konce podzimu zbývají tři utkání, jsem přesvědčený, že když nepolevíme v poctivém přístupu, upevníme si třetí místo v tabulce.

Zápasy:

AC Sparta Praha B - FC Tempo Praha 4:0 (2:0)