FC Tempo Praha

U13: Sokolov šťastnějším týmem

11.10.2021 13:42   Petr Suchan  

S lídrem tabulky nakonec Tempáci po statečném boji prohráli 4:7.

Souboj prvního s druhým. Sokolov dosud neporažen. Od začátku jsme byli více na míči, aktivní, rychlí a kvalitní individuálně i v kombinaci. Sokolov však nezaostával a prezentoval se rychlým přihrávkovým fotbalem s využitím urostlých, rychlostně dobře vybavených útočníků. Celá třetina ve vysokém tempu s optickou naší převahou. Po inkasovaném gólu jsme dvěma góly výborně hrajícím Vášou Nechvílou otočili na 2:1. Soupeř kontroval rychlým průnikem po křídle s centrem před bránu, kde se poprvé ukázal hráč č.7. Trefil se v těžké pozici a pod tlakem obránců - 2:2. Rychlý přechod, balón za obranu a Müller nám vrátil vedení 3:2. V této fázi jsme soupeře poprvé zmáčkli. Místo dalšího gólu jsme naopak inkasovali těsně před přestávkou na 3:3.

Kluci moc chtěli a věřili si. Šestadvacet minut jsme Sokolov do ničeho nepustili a neustále bušili do organizované obrany. Šancí se však moc nerodilo. Baník hrál hodně dospěle. Naopak byl pořád připravený na rychlý brejk. Ten se jim nakonec povedl dvakrát těsně před druhou přestávkou. Jednou jsme ho nabídli nepřesností přihrávky a podruhé jsme nezachytili rychlý kontr. Dostali jsme pověstný gól do šatny a to hned dvakrát - 3:5.

Pořád jsme věřili, že se naše dnešní kvalitní hra nakonec prosadí. Nechtěli jsme soupeři dovolit další průniky, a tak jsme změnili rozestavení na dva střeďáky. Záměr to splnilo jen napůl. Obranou už neprocházeli, ale dopředu to od nás za daného stavu nestačilo. Patnáct minut před koncem jsme to změnili na 3-1-3 s beky vysoko. To bylo hodně na riziko, ale byli jsme v šancích. Wiesner devět minut před koncem snížil na 4:5. To už se hrál fotbal nahoru dolů. Velcí a rychlí útočníci byli pro nás neustálým nebezpečím. Měli jsme několik slibných situací a střel. Ale vše zablokované nebo pochytané gólmanem. Sokolov bránil aktivně a do šancí nás moc nepouštěl. Když se mu čtyři minuty před koncem povedl únik a navýšil na 4:6, rozhodli jsme se ještě více zariskovat. Hra 1-2-4, ofenzivní divočina. Bohužel gól jsme nedali a těsně před koncem jsme ještě jeden dostali.

Dnes jsme hráli povedené utkání, ve kterém jsme prostě neměli štěstí. Soupeř měl jednoho rozdílového hráče s č.7, který tři góly dal a na dva přihrál. My takového dnes neměli. Dnes nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Sokolov výborně takticky připravený tým, který se po získání vedení už moc nesnažil hrát fotbal a poslední třetinu, k mému překvapení, začali kluci ze Sokolova záměrně zdržovat, polehávat a úmyslně kouskovat hru. Pro diváka určitě krásná podívaná.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Baník Sokolov 4:7 (:)