FC Tempo Praha

U13: Otočka na Stodůlkách

20.10.2021 12:28   Petr Suchan  

V lize Tempáci nasázeli osmnáct branek Mostu.

Most
Jeli jsme do Mostu v hodně kombinované sestavě. Z různých důvodů nám nyní chybí šest hráčů. Rozdělili jsme se rovnoměrně na obě soutěže (liga/Praha) a čekali, jak to dopadne. Hodně řešíme v tréninku pohyb s i bez míče a to se povedlo přenést do zápasu. Slušná rotace, přihrávky do otevřených prostorů a kvalitní dotek do pohybu dělal soupeři problém. Rychle jsme se dostali do pohodlného vedení a kvalitu hry jsme udrželi až do konce utkání. Velký respektem patří soupeři a trenérům Mostu. Za celý zápas se nesnížili k odkopům a destrukci. Naopak trenéři byli stále pozitivní a hráči Mostu i na konci zápasu ve snaze o konstruktivní hru.

Stodůlky
Zápas dvou poločasů. Do zápasu jsme šli s respektem i vzhledem k vyřazení z poháru, právě mimo jiné, i se Stodůlkami. Hrálo se dlouho bez gólů. Soupeř velký, důrazný, silově a rychlostně dobře vybavený. V součtu s menším hřištěm jsme byli v malé nevýhodě. Soupeř nás nepouštěl k naší hře a rychle nás přes křídelní prostory dostával pod tlak. Dostali jsme gól a byli bezradní. Stodůlky se dvěma střeďáky zavřely střed a my naivně, ve snaze přejít individuálně, ztráceli v soubojích. Soupeř nás mačkal a po krajích se dostával do nebezpečných situacích. Nakonec navýšil na 2:0.

Zareagovali jsme změnou rozestavení a změnili způsob naší hry. Pomocí změny rozestavení z původního 2:3:2 na 3:3:1 jsme zavřeli okna do naší obrany a tandemovou hrou v křídelních prostorech a prohazováním míče do náběhu do volného prostoru jsme soupeře paralyzovali. Na hrotu se ve druhé půli skvěle pohyboval Wizi. On byl ten, který svou produktivitou zúročil hru celého týmu. Smolař byl Lukas, který dnes v poli dal krásný gól, který mu rozhodčí laik neuznal pro ofsajd i přes uznání trenéra soupeře, že tomu tak nebylo.
Stodůlkám ve druhé části na nás už nefungoval jejich recept a nedokázaly nijak reagovat. My nakonec dohráli v euforii. Těžký a kvalitní soupeř, ze kterého jsme se všichni poučili do budoucnosti.

Zápasy:

FK Baník Most - Souš - FC Tempo Praha 2:18 (:)
TJ Sokol Stodůlky - FC Tempo Praha C 2:7 (1:0)