FC Tempo Praha

U17: Remíza z Meteoru je málo

25.10.2021 14:31   Richard Valoušek  

Žalostná koncovka stála Tempáky venkovní vítězství.

Jen se dvěma náhradníky a s pomocí hráčů U16 jsme vyrazili na sever Prahy k derby proti Meteoru. Úvod zápasu patřil nám, bohužel slibné kombinace končily u pokutového území buď nepřesností, důrazem soupeře nebo slabou střelou. Domácí hrozili z brejků, v prvním poločase si však žádnou šanci i díky našim důsledným stoperům nevypracovali.

To se změnilo až po přestávce, kdy jsme po povinném střídání kapitána Procházky ztratili vzadu jistotu a Meteor hrozil z brejků mnohem více. I tak jsme měli řadu šancí zápas rozhodnout. Bohužel Sláma z malého vápna trestuhodně přestřelil, v další šanci střílel vedle, místo přihrávky na volného Kloučka. Neuspěli ani střídající hráči, Obraz po úniku trefil břevno, Schnappel sám vstříc brankáři přestřelil.

A tak se začalo hrát nahoru dolů a poslední minuty se místo fotbalu bojovalo. Bohužel zaváhání naší obrany využili domácí a zdálo se, že je rozhodnuto. Kluci to ale nezabalili a po presu na domácího brankáře ho donutili k chybě a šťastně v nastavení srovnali. Ještě jsme měli pár desítek vteřin na obrat, tlačili se do koncovky, ale na dostřel branky Meteoru už se nedostali. Škoda, za množství stoprocentních šancí jsme si vítězství zasloužili, na šance se však fotbal nehraje a můžeme být rádi, že nám domácí na konci bod darovali.

Musíme sebrat poslední síly a uspět doma proti Admiře v závěrečném zápase podzimu.

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII B - FC Tempo Praha 1:1 (0:0)