FC Tempo Praha

U13: Hostivař, Boleslav a Benešov

17.11.2021 20:03   Petr Suchan  

S Hostivaří Tempáci znovu otestovali herní systém 10+1.

Tempo - Hostivař 12:0
První seznámení s hrou 10+1 pro druhou půlku týmu, která nezažila první pekelný křest minulý týden na Spartě. Tentokrát jsme zvolili opačnou cestu pro učení se velkému fotbalu a pozvali papírově slabšího soupeře.

Hra na 4 x 20 minut. Kluci v první čtvrtině zajímavé věci. Soupeř však také poprvé v 10+1, a tak to bylo jednodušší. Další dvě třetiny si Hostivař zorganizovala hru a už jsme museli více vnímat prostor a využívat šířku hřiště. Užitečné krátké intervaly hry se třemi přestávkami, kdy jsme si vysvětlili posuny jednotlivých pozic v určitých fázích hry. Bylo zajímavé, jak se obraz hry postupně měnil a posouval. Poslední dvacetiminutovka byla už hodně kvalitní. K dobrému tréninku přechodu na 10+1 určitě přispěla i Hostivař, která celou dobu chtěla hrát fotbal a také se učit novému systému. Za to ji patří dík. Výborný sparingpartner pro první fázi přechodu na velké hřiště.

Tempo - Mladá Boleslav 3:2
Dobře jsme do utkání vstoupili a aktivní hrou jsme Boleslav zatlačili. Po celé utkání jsme byli mírně lepší. Naše křídla dělala soupeři svou rychlostí velké problémy. Hlavně Jirka Müller dnes velmi aktivní. První gólovku připravil pro Vořecha, který snad ze dvou metrů na zadní tyči netrefil prázdnou bránu. Napodruhé už Jirka našel Chlaďáka a ten gólem nepohrdl. Druhý gól Müller a vše vypadalo dobře. Gólman Bolky (dle výšky asi dorostenec:-)) měl velmi kvalitní konstruktivní daleký nákop na nebezpečné útočníky. Naši chlapci v obraně nemají s dlouhým nákopem moc zkušeností a tudíž ani dobrý odhad. Několikrát podběhnutý míč a útočník Bolky sám na bránu. Šíma v zápase předvedl neskutečné věci a podržel nás několika zákroky. Přesto ze dvou propadnutých míčů soupeř srovnal na 2:2. Byla 45. minuta a s trenérem soupeře jsme se domluvili, že budeme hrát na zlatý gól. Šíma podržel a Kadeř v 51. minutě přehodil levasem míč za záda bezmocného gólmana Boleslavi. Myslím, že vítězství zasloužené i vzhledem ke dvěma nastřeleným břevnům a tyči.

Tempo - SK Benešov 6:6
Po Boleslavi, nás čekal Benešov. Ve své skupině žákovské ligy drží po podzimu druhé místo, a tak bylo jasné, že nás nečeká nic lehkého. Soupeř na nás nastoupil zostra. Byl velmi dobře silově i rychlostně vybavený a kvalitně organizovaný. My po vítězství s domácí Boleslaví maličko polevili v koncentraci. Pět minut jsme se hledali. Pak si to sedlo a začali jsme být dominantní. Výsledkem bylo vedení 3:0. Po patnácti minutách nepochopitelně kompletní vypnutí. 28. minuta a 3:3. Pak znovu naskočíme a ve 35. minutě Miky strhl vedení na naší stranu. 4:3. A znovu vypnutí... I Šíma si vybral své slabé chvilky. Hlavně v rozehře od brány několik chyb, kdy nám dělal velký problém vysoce postavený a presující soupeř. 44. minuta a prohráváme 4:6. 45. minuta a rychlý přechod po levém křídle - Zéma vyslal Chlaďáka a ještě jsme žili - 5:6. Hrály se už 4 minuty přes a s trenérem soupeře už jsme chtěli zápas ukončit. Benešov kopal roh. Říkám trenérovi: "roh a konec." "Nechej případně ještě brejk," zněla odpověď. Roh, rychlej brej a Kadeřábek srovnal na konečné skóre 6:6.

Velmi prospěšné a kvalitní fotbalové odpoledne se šťastným koncem. Zkušenost, že se vyplatí hrát naplno až do úplného konce. A to za každého stavu.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Hostivař 12:0 (:)