FC Tempo Praha

U19: Cenný bod z Jablonce

15.3.2022 15:08   Filip Šmídek  

Domácí měli více šancí, Tempáci tak odjížděli s bezbrankovou remízou spokojeni

První jarní kolo nás poslalo na sever Čech, ke druhému týmu tabulky, do Jablonce.

Úvod utkání byl opatrnější z obou stran, postupem času se více do hry dostávali domácí. Měli několik náznaků nebo blokovaných střel zpoza vápna, které jsme si pohlídali. Až po dvaceti minutách měl Jablonec dva zajímavé průniky po straně, kdy nedořešil správně finální fázi. My měli nebezpečnou střelu Linga z hranice vápna. Až v poslední minutě poločasu si soupeř vypracoval velkou šanci, ale naštěstí útočníkovi chyběl krok k zakončení.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivněji, přesto nám chyběl větší klid a kvalita v přechodové fázi. Začaly se více rýsovat nebezpečné situace před brankami. Tu největší měli domácí po hodině hry, ale výborný zákrok předvedl Filip v bráně. Na druhé straně se ocitl po několika odrazech v obrovské šanci Ling, ale trefil dobře připraveného gólmana domácích, o chvíli později Šmerda netrefil hlavou přesně. V závěru měli domácí dobrou šanci, ale opět nás podržel Filip v bráně a hlavičku vyrazil na roh.

Jablonečtí se prezentovali rychlou, důraznou, přímočarou hrou, kdy nám dělali problémy hlavně v křídelních prostorech. My působili bojácně a dlouho nám trvalo, než jsme si zvykli na tvrdou hru soupeře. Postupem času jsme byli agresivnější, brzdila nás ale nekvalita v mezihře. Musíme uznat sílu soupeře, byl nebezpečnější na poslední třetině a bod je pro nás dobrý.

Zápasy:

FK Jablonec - FC Tempo Praha 0:0 (0:0)