FC Tempo Praha

U19: Liberec lépe proměňoval šance

22.3.2022 17:16   Filip Šmídek  

Tempáci byli favoritovi vyrovnaným soupeřem a v závěru sahali po vyrovnání.

Od úvodu se toho nedělo nic moc zajímavého, hodně nepřesností na obou stranách a naopak koncentrované obrany neřešily moc složitých situací. O trochu více jsme byli my nebezpečnější. Situace kolem nebo uvnitř vápna jsme opět neřešili dobře, ale příliš zbrkle. Po půlhodině hry jsme udělali zbytečnou chybu u vápna soupeře, ten nás jednoduše překopl, Šolc se řítil sám na bránu a přehodil Filipa v bráně - 0:1. To nás trochu utlumilo, Liberec byl v tu chvíli aktivnější, začal hrát svoji hru a o pět minut později, po typické akci ze strany a centru, si našel míč ve vápně opět Šolc a hlavou zvýšil vedení hostů na 0:2. V závěru poločasu jsme měli několik standardek, v té největší šanci se ocitl Šmerda, ale přestřelil.

Druhá půle byla z naší strany daleko lepší. Byli jsme agresivnější, rychlejší, lepší na míči, ale většina akcí končila před vápnem. V 70. minutě utekl po křídle Krejčí, nadvakrát nacentroval míč před bránu, nejdříve Ling trefil brankáře, z dorážky se trefil Mikeš - 1:2. O pět minut později byl ve vápně do hlavy trefen Mikeš, ale penalta se k údivu všech nepískala. V závěrečné čtvrthodině hry si Liberec vypracoval dvě obrovské šance po brejcích, kdy nejdříve Filip vyrazil ránu na břevno, podruhé vytáhl střelu na roh. My si vypracovali velké množství standardek, ale nejsme dostatečně klidní a důrazní ve vápně.

Těžké to dnes hodnotit, Liberec dle mého názoru nebyl lepší, ale své šance proměnil, kdežto my se na gól strašně nadřeme. I když to nerad říkám, ale bohužel už je to počtvrté, co nám na domácí půdě uškodil rozhodčí. Vždycky pískají celkem dobře, ale v rozhodujících momentech jsou proti nám. Dvakrát za nepříznivého stavu nám nebyla písknuta penalta. Poprvé mi to rozhodčí odůvodnil, že si hráč pro to šel moc okatě, proto jí nepískl a po zápase s Libercem se mi omluvil s tím, že to měl písknout. Třikrát proti nám měla být červená karta, ale rozhodčí se to asi bojí ligovým týmům písknout. Čekají nás hodně těžké zápasy, musíme se teď soustředit a připravit na ně.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Slovan Liberec 1:2 (0:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:56)