FC Tempo Praha

U19: Na gól se hodně nadřeme

29.3.2022 12:53   Filip Šmídek  

Tempáci prohráli v Hradci s extraligovým dorostem 1:4. Podívat se můžete na video uvnitř článku!

V dalším kole jsme zajížděli do Hradce Králové, kde jsme se střetli s extraligovým soupeřem. Hned v úvodu jsme zahrozili Mikešem, jeho hlavičku pohotově chytil brankář domácích. Z první šance Hradce jsme inkasovali, kdy po průniku střelu útočníka Skokánek vyrazil a Krejčí potom nešikovně odpálil zpět do Skokánka, od kterého se míč odrazil do brány. O deset minut později bylo ještě hůř, hezká rychlá akce za obranu, domácí Hodač se řítil sám na Skokánka a blafákem ho překonal - 2:0. Poté jsme si vypracovali tři zajímavé situace, po dobrém presinku se sám před brankářem ocitl Mikeš, brankář ho i na podruhé vychytal. Lingovu střelu do šibenice vyrazil domácí brankář na roh a Veselého centr si našel ve vzduchu Šmerda, jehož hlavička minula branku o centimetry. Z další povedené akce domácích jsme propadli ve středu hřiště, rychlý brejk a po centru ze strany se trefil Musil. V závěru poločasu jsme kopali nepřímý kop z hranice penalty, ale ani to jsme nedali.

Druhá půle byla z naší strany slabší, nejdříve nás dvakrát podržel Skokánek v bráně a jednou nás zachránilo břevno. Při našich standardkách jsme nebyli příliš důrazní. Až v 72. minutě jsme se po rohu a několika odrazech prosadili Marešem -  3:1. V závěru jsme neměli dostatečnou kvalitu nahoře a soupeř nás v závěru potrestal do otevřené obrany - 4:1.

Asi bych mohl kopírovat hodnocení z minulého týdne. Soupeř si vypracuje čtyři šance, dá nám tři góly, my si vypracujeme čtyři šance a nedáme nic. Gól, co dáme, to je situace sama o sobě, nejdříve břevno, potom nás dvakrát vychytá brankář a až na třetí dorážku to tam dotlačíme. Hrozně se na to nadřeme, do toho ještě Danovi rozkopnou nos při tom. Samozřejmě kvalita soupeře byla obrovská, po celé utkání hráli fotbal, vypracovali si během zápasu více nebezpečnějších situací a zaslouženě vyhráli.


Zápasy:

FC Hradec Králové B - FC Tempo Praha 4:1 (3:0)