FC Tempo Praha

U19: Důležité body z Litvínova

5.4.2022 14:37   Filip Šmídek  

Domácí zlobili, ale po gólu na 0:2 už si Tempáci výhru v klidu pohlídali.

Domácí vstoupil do zápasu plní elánu a v prvních patnácti minutách si vytvořili mírnější tlak, ze kterého pramenily dvě šance. Nejdříve naši stopeři podběhli míč, ale se slabou střelou si poradil Skokánek. O chvíli později byla zajímavější situace, kdy se po centru na přední tyč dostal opět domácí útočník, Skokánek byl opět připraven. Od 20. minuty jsme se do toho začali dostávat a zahrozili jsme ze standardek. Nejdříve Šindelkovu střelu vytáhl brankář nad břevno, o chvíli později stejný hráč mířil těsně vedle. Po půlhodině hry jsme se ujali vedení, když odražený míč ve vzduchu si hezky zpracoval Mareš a chytře obloučkem přehodil brankáře - 0:1. Do poločasu jsme byli aktivnější, ale kromě střely Rakušana už jsme se k ničemu vážnějšímu nedostali.

Druhá půle začala stejně jako ta první. Domácí byli aktivnější a vypracovali si dvě zajímavé situace. V první se řítil ze strany domácí křídelník na Skokánka, ale ten jeho střelu vyrazil na roh. O chvíli později bylo ještě hůř, když střílený centr přes celé vápno našel osamoceného hráče, ale ten naštěstí přestřelil. Chvilku po prostřídání se šikovně uvolnil Šimonovský, obloučkem našel před brankou Tokara a ten zvýšil na 0:2. Do konce zápasu už jsme domácí k ničemu nepustili, kontrolovali hru a čekali na závěrečný hvizd.

Hodně nepříjemný soupeř, který nám nedal nic zadarmo. V úvodu druhého poločasu jsme měli štěstí po velké šanci domácích, po gólu na 0:2 už jsme si to pohlídali. Nejsme v optimálním rozpoložení, každý týden hrajeme v jiné sestavě, neustále máme klíčové hráče mimo hru a je to znát na hře. Kluci poctivě pracují v tréninku, ale v zápase bychom očekávali větší sebezapření.

Zápasy:

FŠ Litvínov - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)