FC Tempo Praha

U17: Zvítězil jednoduchý fotbal

6.4.2022 14:13   Richard Valoušek  

Kvalita na míči nestačí, bez chuti bránit jsme na Libuši neměli šanci.

V sobotu jsme na představili v rámci Pražského přeboru staršího dorostu na půdě suverénního lídra soutěže, Libuše. Na zápas jsme se těšili a doufali, že dokážeme přivést zpět na Tempo nějaké body a předvedeme fotbal s principy, které na trénincích pilujeme.

Realita byla od samého úvodu bohužel opačná. Naše hra byla pomalá, bez myšlenky, pohybu a potřebné agresivity. Domácí působili živěji, odhodlaněji a prvních dvacet minut nás jasně přehrávali. Postupem času jsme se dokázali prosazovat i my a zásluhou Slámy se dostali do vedení. Po vstřelené brance náš výkon ale opět upadl. Libuš pokračovala v nastolené taktice dlouhých míčů za naši obranu a přineslo jí to ovoce, když v rozpětí tří minut dokázala stav zápasu otočit. V prvním poločase si oba týmy vytvořily ještě šance na změnu skóre, ale ujala se pouze střela domácího útočníka, a tak se do kabin odcházelo za stavu 3:1.

V kabině jsme si řekli, že k druhému poločasu musíme přistoupit jinak, změnili rozestavení, prostřídali a zkusili se zápasem něco udělat. Libuš se zatáhla do bloku na své půlce a spoléhala na rychlé brejky. My se snažili držet míč, kombinovat, ale naší hře scházela přesnost, rychlost a nápad. Do šancí jsme se dokázali dostat, ale nebyli jsme schopní pořádně vystřelit. Jak čas ubíhal, otevřeli jsme hru a Libuš chodila do nebezpečných protiútoků. V 73. minutě přišla druhá žlutá, a tudíž červená karta pro domácího obránce. Ani tento moment nás však nenakopl a zápas skončil naší zaslouženou porážkou.

Je potřeba si zápas vyhodnotit a zlepšit přístup i v trénincích. Libuš nás přehrála nadšením, agresivitou, odhodláním. Nutno říct, že kdyby jejich útočníci řešili koncovku kvalitněji, prohráli jsme mnohem větším rozdílem. Není čas věšet hlavu, ale poučit se!

Zápasy:

SK Libuš 838 - FC Tempo Praha B 3:1 (3:1)