FC Tempo Praha

U13: Tři body z Edenu

7.4.2022 0:09   Petr Suchan  

Tempáci zvítězili na Slavii 7:2, v přeboru pak rozstříleli Žižkov 24:0.

Slavia 
Na druhý zápas žákovské ligy jsme zavítali na hřiště SK Slavia Praha do Edenu na místní umělou trávu. Po nepříliš podařeném utkání v prvním kole proti Meteoru jsme se chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Od toho se odvíjela i první třetina. Začali jsme aktivně. Domácí jsme přehrávali v důležitých prostorech na hřišti a byli nebezpeční. Díky dobré produktivitě jsme si vytvořili rozhodující náskok. Slavia v prvních 30 minutách výrazně naši branku neohrozila. Napřed si Zemanův centr srazil do vlastní brány domácí Vacek. Pak se prosadil, po přihrávce od Wiesnera, Tajovský. Zanedlouho, po faulu na Chládka, proměnil penaltu Petrtýl. A když se ještě do přestávky trefili Chládek s Voříškem, ustálilo se skóre na 0:5 ve prospěch Tempa.

Chtělo by se říct, že je ve vzduchu cítit pomyslná "Csaplárova past". Velká pravda!!! Kluci do druhého dějství vstoupili s pocitem, že se nemůže nic stát. Slavia přidala na důrazu, zlepšila práci s balónem a nebezpečně kombinovala v křídelních prostorech. Naši hráči nedokázali správně zareagovat, a tak jsme se dostali pod tlak. Domácí byli lepší a jen díky Lukasovi v bráně jsme prohráli třetinu jen 0:1. Lukas zlikvidoval penaltu a minimálně další tři stoprocentní šance. Z toho důvodu byla přestávka více než vítaná.

Před poslední třetinou bylo za cíl dostat se zpátky do zápasu. Udržet míč a hrát odvážně do kvality. Změnili jsme rozestavení, abychom zabránili soupeři přecházet přes křídelní prostory. To se povedlo. Hráči z Edenu neměli individualitu, která by dokázala samostatně projít středem hřiště a tak se již do dalších šancí nedostávali. Nám se povedlo dostat zpátky do zápasu a góly Voříška a Müllera o zápasu definitivně rozhodnout. V závěru se dočkali ještě jednoho čestného zásahu Slávisté. To bylo již v době, kdy už jsme si pevně kráčeli za vítězstvím.

Výsledek vypadá jednoznačně, ale z mého pohledu neodpovídal průběhu. Pro domácí příliš krutý. My si vyhrát jednoznačně zasloužili, ale průběhu utkání by odpovídal výsledek 5:7 asi více. Náš herní projev oproti prvnímu jarnímu kolu se zlepšil, ale k ideálu to bylo ještě daleko. Věřím, že v domácím zápase proti Ústí nad Labem to bude zase o něco lepší.

Viktoria Žižkov
Soupeř vzdoroval 7 minut a to s velkou dávkou štěstí. Pak to tam začalo padat. Kluci měli zápas v suchém triku. A to z důvodu velké marodky museli hrát tři kluci, co hráli ráno na Slavii + Lukas v bráně. Nakonec jsme je mohli šetřit, protože nebyl důvod moc střídat. Tempo hry nebylo hodné přeboru. Kluků ze Žižkova nám bylo líto. Byla to pro ně poprava. Pro nás exhibice.

Zápasy:

SK Slavia Praha - FC Tempo Praha 2:7 (:)
FC Tempo Praha C - FK Viktoria Žižkov C 24:0 (12:0)