FC Tempo Praha

U17: Slepená sestava si poradila

12.4.2022 9:29   Richard Valoušek  

Tempáci porazili Mladou Boleslav 4:1, i když v poločase prohrávali. Sestřih branek uvnitř článku!

Když mi přišla ráno před zápasem SMS, že se k řadě absencí přidá i kapitán Procházka, hned jsem měl jasno, že na jeho post využijeme Šeráka z U16. Byla to správná volba. Právě jistá obrana byly klíčem k tomu, že Mladá Boleslav na našem hřišti neměla šanci a výsledek 4:1 je k ní ještě milosrdný.

Pojďme ale popořadě. Úvod zápasu nám sice patřil po herní stránce včetně několik náznaků šancí, tu největší ale měli hosté, když jejich únik musel hasit pohotovým vyběhnutím Hanzl v naší brance. Bohužel o pár minut později jsme z mnohem menší příležitosti hloupě inkasovali z dorážky - 0:1.

Kluky to nezlomilo, začali se ještě více tlačit do koncovky. V ní nám ale dlouho chyběl klid. Neujala se tutovka Kotíka, Nguyena ani Krejčího.

O přestávce jsme v kabině zachovali chladnou hlavu, věděli jsme, za čím jdeme. Tři body sice vypadaly dál než před úvodním hvizdem, my jim ale všichni společně věřili. A s tím jsme vstoupili včetně dvou změn do druhého dějství. V něm sice nejdříve pokračoval festival neproměněných šancí, pak ale přišel dokonalý okamžik Muziće. Ten si přebral míč od zaskakujícího kapitána Krejčího, navedl si ho na střed, kde se prokličkoval mezi pěti soupeři a chladnokrevně zakončil - 1:1. Pohádková akce!

O pár minut později přišly dva klíčové momenty. Nejdříve v našem pokutovém území, kdy se hosté domáhali penalty, ale nepískalo se, a o chvilku později na druhé straně, kdy Krejčí dostal loktem do obličeje a penalta se pískala. Těžko se vyjadřovat k situacím, které se odehrály na druhé straně hřiště. Hosté cítili křivku, my měli konečně šanci zápas zlomit.

Povedlo se, Moučka poslal brankáře na druhou stranu, 2:1.

Paradoxně ve chvíli, kdy jsme se dostali konečně do vedení, přišel útlum a tlak hostů. Ti si ale žádnou šanci nevypracovali, a tak jsme rozhodli my akcí střídajících hráčů. Snížek si míč navedl na pravačku, jemným obloučkem vyzval ke skórování Obraze - 3:1.

V nastaveném čase si tito hráči ročníku 2006 spolupráci zopakovali a bylo jasno - 4:1! První Obrazovy branky v dorostenecké lize nám zpečetily tříbodový zisk.

Klukům moc pogratuluji. Chybělo nám deset hráčů v podstatě základní sestavy, přesto se s tím vypořádali a soupeře přehráli. Zasloužené vítězství, klobouk dolů. Teď už se ale vracíme s pokorou do tvrdé dřiny, která, pevně věřím, povede k dalším ligovým bodům.


Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Mladá Boleslav B 4:1 (0:1)